Sport

Jansrud tror dette blir hans siste sesong i alpint

Kjetil Jansrud tror årets sesong blir den siste for ham på øverste nivå. Han håper han skal klare å avslutte med stil.

I februar neste år skal Kjetil Jansrud delta i De olympiske leker (OL) for fjerde gang på rad. Det er hans femte OL totalt. Få alpinister fra Norge har vunnet like mange medaljer som Jansrud.

Noen uker etter at OL i Beijing er over, er det tid for konkurranser i Kvitfjell. Det kan også bli den siste for Jansrud blant de aller beste.

– Ja. Det er ikke helt sikkert, men det er så sannsynlig at jeg velger å si det. Det sier Jansrud til nyhetsbyrået NTB.

Han føler seg trygg på valget om å gi seg med alpint. Men han vil ikke love at han er ferdig. Hvis han lykkes med det meste i år, så kan det bli for fristende å kjøre videre.

Men mye taler for at han slutter i mars neste år. Det kan skje i Kvitfjell. Det kan også ta noen uker ekstra.

– Det føles litt poetisk å si at Kvitfjell blir mitt siste renn. Men jeg slutter ikke hvis jeg leder super-G-cupen med 50 poeng da, sier Jansrud. Han sier det er flere hensyn å ta, og at det skal skje i tide.

– Men når flyet går til OL, vet jeg om det har vært en bra sesong eller ei. Da er jeg ganske sikker på om det blir en sesong til eller ikke, sier han.

Familien er viktig når han tenker på hva som skal skje i framtiden. Datteren Frøya har begynt i barnehagen. Jansrud tror familien vil bli glad for at han gir seg med alpint, slik at han blir mer hjemme.

– Jeg tror nok det, ja, Men samtidig føler jeg at de støtter meg.

De lange periodene på reise kan være tunge.

– Det er gøy å være to foreldre, og når pappa da er borte i fem uker i USA, sier Jansrud.

– Jeg tenker nok at det hadde vært fornuftig om jeg hadde vært mest mulig hjemme. Selv om jeg får et klapp på skuldra og beskjed om at dette er vi sammen om, sier Jansrud.

Det er ingen som helst tvil om hva som er viktigst for ham nå.

– Jeg tenker å være ærlig med meg selv. Jeg er først og fremst pappa. Så er jeg alpinist, sier Jansrud.

Jansrud vil gi seg på topp. Det er derfor målet for denne sesongen.

– Det er sånn at vi beskytter oss selv litt. De som har sin siste sesong og gjør det dårlig, vil alltid si at jeg fikk oppleve så mye. At jeg hadde mange gode resultater, sier Jansrud. Men han mener en slik måte å tenke på kan ødelegge mye for sesongen.

– Akkurat nå vil jeg si at jeg er med i denne sesongen for å gjøre det bra. Olympiatoppen vil aldri sende meg til OL for at jeg skal få lov til å være med i mitt femte OL. Jeg er der for å gjøre det bra og vinne de medaljene. Det stiller noen krav til meg her og nå. Det er viktig å gi seg med stil. Om det ikke skulle bli sånn, får vi ta det da, sier han.

OL i Beijing starter 4. februar. Jansrud har vunnet fem medaljer i OL fra før. Den beste er i gull fra øvelsen super-G i 2018.

Siste utgave

På forsiden nå