Sport

Trenger ikke lenger spille i truse

De kvinnelige beachhåndball-spillerne kan fra neste år spille med shorts i stedet for bikini-truse. Men shortsen må fortsatt være kort og stram.

Draktene til de kvinnelige beachhåndball-spillerne har fått mye oppmerksomhet. Kravet om å spille i bikini har fått mange til å reagere.

Nå er kravet fjernet. De trenger ikke lenger bruke små truser når de spiller.

Fortsatt må de bruke tettsittende singlet og en kort, stram shorts.

Regelen er endret av Det internasjonale håndballforbundet (IHF). Den gjelder fra 1. januar neste år.

Selv om kvinner nå kan ha på mer klær, er det fortsatt forskjell for menn og kvinner som spiller håndball på sand.

IHF skriver at herrene skal spille i singleter og shortser. Shortsene skal ikke være lenger ned enn ti centimeter over knærne. Kvinnene må ha på stram singlet og korte, stramme shortser som ikke skal være lenger ned enn til midten av låret.

Enda er ikke alle fornøyde.

– Det er vanskelig å svare på hvorfor det kom en endring. Hvorfor må det være stramt? Hvem skal bedømme om det sitter stramt på meg eller noen andre, det gjenstår jo å se. Jeg synes at det er merkelig at de bruker ordet stramt i regelverket, sier Madeleine Gustafsson til nyhetsbyrået TT. Hun er trener for U-landslaget i Sverige.

Draktene i beachhåndball ble mye debattert i sommer. Da valgte Norges kvinnelag i Europamesterskapet (EM) å spille i kort shorts i stedet for truser. Laget ble straffet med 15.000 kroner i bot.

Noen måneder senere takker Norges håndballpresident det norske laget for å ha vært modig.

– Jeg tror ikke vi hadde oppnådde dette om ikke jentene hadde vært krystallklare i sine gode og spenstige valg i sommerens mesterskap. Måten de håndterte det på, har hatt veldig stor effekt, sier Kåre Geir Lio.

I Danmark sier forbundslederen at han er fornøyd med at bikinikravet er fjernet. Men også han lurer på hvorfor det er påpekt at kvinnenes drakter må være stramme.

– Dette er absolutt et stort skritt mot mer likestilling i beachhåndball. Men jeg undrer på at det fortsatt gjøres forskjell på menn og kvinner. Det er rom for forbedringer, og det vil vi jobbe videre for, sier Christensen.



Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå