Sport
Bildet er av fotballspilleren Morten Thorsby. Han har på hvit og blå landslagsdrakt fra Norge. Thorsby har også drakt nummer 2. I bakgrunnen er en dommer og en spiller fra Tyrkia. Dommeren i sort trøye og den tyrkiske spilleren i rødt. Foto: Annika Byrde / NTB

Thorsby får pris for sitt arbeid for klimaet

Morten Thorsby er mest kjent for å spille fotball. Men nå får han pris for sitt arbeid for klima og miljø.

Thorsby har lenge vært kjent for at han er opptatt av klima og miljø. Før sesongen startet, ba han om et nytt nummer på drakta. Han ville ha nummer 2 i stedet for 18. Laget hans Sampdoria sa ja til dette.

For Thorsby skal tallet 2 minne ham og andre om målet fra Parisavtalen om klima. Der ble det bestemt et mål om å hindre jorda fra å bli mer enn to grader varmere. Thorsby har også fått samme nummer på drakta når han spiller for Norge.

Onsdag fikk Thorsby en pris for sitt engasjement. Den er fra den internasjonale spiller-foreningen Fifpro. De gir ham også 10.000 dollar som han kan bruke på å jobbe for miljø. Summen er rundt 87.000 norske kroner.

– Det var veldig overraskende. Jeg er selvfølgelig veldig glad for å vinne denne prisen. Jeg er veldig stolt. Det gjør meg motivert for å jobbe videre, sier Thorsby.

Prisen heter «Player Activism Award». I fjor var det Javiera Moreno som fikk prisen. Hun jobber for at det skal bli mindre seksuelle overgrep og diskriminering i kvinnefotball.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå