Sport

Han tar over for Solskjær

Ole Gunnar Solskjær måtte slutte i jobben som trener for Manchester United. Nå skal Michael Carrick ha ansvaret før en ny trener kommer.

Søndag fikk Ole Gunnar Solskjær beskjed om at han måtte slutte som trener. Han trente fotballklubben Manchester United. Klubben har hatt problemer den siste tiden og tapt mange kamper.

Nå som Solskjær har dratt må Michael Carrick ta ansvar. Han har fått kort tid på seg til å forberede seg til kampen tirsdag kveld. Da spiller Manchester United mot Villareal.

Kampen er viktig for at laget skal ta seg videre i Champions League.

Før tirsdagens kamp møtte Carrick pressen.

– Gårsdagen var veldig emosjonell for meg og alle i klubben. Jeg har jobbet med Solskjær i tre år nå, og jeg har kjent ham enda lenger enn det. Det var tøft å se ham miste jobben. Vi kunne se hvor mye han betydde for all i klubben, sa Carrick.

– Vi og Solskjær forstår at resultatet betyr alt i denne bransjen. Dessverre får vi ikke alltid det vi fortjener. Jeg vil si tusen takk til Solskjær på vegne av meg selv, støtteapparat og spillerne. Det var en glede å jobbe med ham. Jeg ønsker ham lykke til videre, sa han.

Selv om mange av spørsmålene handlet om Solskjær, er det neste kamp som er fokus.

– Jeg forstår ansvaret som hviler på meg nå. Vi må snu det rundt og bevege oss raskt fremover. Det har klubben ofte gjort, historisk sett. Vi ser veldig fram til kampen i morgen, sa Carrick.

Manchester United har sagt at de ser etter en midlertidig trener.

Harry Maguire sa at spillerne må ta en stor del av ansvaret for resultatene som førte til at Solskjær fikk sparken.

– Resultatene har ikke vært gode nok i det siste. Dessverre måtte Solskjær betale for det. Men vi må selvfølgelig ta mye av ansvaret. Vi har ikke vært gode nok, det vet vi, individuelt og som lag, sa Maguire. Han er kaptein for klubben.

Også han sa at det siste døgnet har vært vanskelig.

– Det har vært tøft for oss spillerne, for vi har så mye respekt for sjefen og jobben han har gjort her. Det er aldri hyggelig, og bare den følelsen i rommet da han snakket med oss i går. Vi ville så gjerne lykkes sammen, sa han.

Hvem som skal lede klubben neste sesong er fortsatt usikkert. Men det er mange rykter på hvem som tar ansvaret.

Kanalen Sky Sports mener at Mauricio Pochettino tar over klubben fra neste sesong. Han er for øyeblikket trener for Paris Saint-Germain.

– Jeg tror Pochettino, selv om han aldri ville sagt det, bille kommet til Manchester United i morgen. Det sier Gary Neville. Han er tidligere fotballspiller og ekspert på Sky Sports.

Også Zinédine Zidane er koblet til klubben, sammen med Leicester-trener Brendan Rodgers.

---

Kort om saken

  • Ole Gunnar Solskjær har måttet slutte som trener for Manchester United.
  • Michael Carrick tar over ansvaret som hovedtrener.
  • Han skal lede klubben mot Villareal tirsdag kveld.

---



Siste utgave

På forsiden nå