Sport

Et tilbud han ikke kunne si nei til

Ralf Rangick takket nei til fotballklubben Chelsea, men da Manchester United tok kontakt, klarte ikke tyskeren å si nei.

For noen uker siden måtte Ole Gunnar Solskjær slutte som trener for Manchester United.

Fra søndag er det tyske Ralf Rangnick som tar over som trener. Han har ansvaret til sesongen er ferdig. Rangnick takket ja til en jobb han ikke kunne si nei til.

Han ble også kontaktet av Chelsea. Men han mente selv at han ville ha lengre tid enn fire måneder som trener. Det var det Chelsea kunne tilby.

Manchester United kunne tilby jobb ut sesongen, og en fortsettelse som rådgiver etter at han er ferdig som trener. Da kunne ikke Rangnick si nei.

– Når alt kommer til alt. Hvis Manchester United tilbyr deg en slik rolle, er det ikke mulig å si nei, sier Rangnick på en pressekonferanse.

63-åringen var på tribunen da United vant mot Arsenal torsdag. Han skal lede laget for første gang mot Crystal Palace søndag. Derfor kalte han inn til pressekonferanse litt tidligere enn vanlig.

– Det er nok den tidligste pressekonferansen i mitt liv. Men siden vi har neste kamp på søndag og den første treningen er i dag, var det ikke noe annet valg, sier han.

Han har ikke god tid på seg før første kamp. Han tror heller ikke det er mye han kan endre på så kort tid. Rangnick sier at det handle rom å gjøre forutsetningene best mulig for å vinne neste kamp.

– Jeg har kanskje én skikkelig treningsøkt med laget. Og det er ikke så mye jeg får endret der. Men jeg skal snakke med spillerne og la dem få vite hvordan jeg er, sier Rangnick.

– Det viktigste målet for meg de neste ukene er å gi laget mer balanse, sier han.

Den nye treneren har også snakket med Solskjær for å få råd om jobben.

– Jeg snakket med Solskjær i nesten to timer på telefonen foran Chelsea-kampen sist søndag. Han var sjenerøs og ga meg sine tanker om laget, sier Rangnick.

Han sier at dagens spillere er gode nok til å kjempe om å vinne serien. Men at han har en jobb å gjøre.

– Jeg er mer enn fornøyd med spillerne vi har her. Troppen er hvert fall ikke for liten. Jeg vil forsøke å hjelpe disse talentfulle spillerne til å kontrollere kampene og holde ballen unna sitt eget mål, sier han.

---

Kort om saken

  • Ralf Rangnick blir midlertidig trener for Manchester United.
  • Hans første kamp blir på søndag mot Crystal Palace.
  • Han er klar over at han ikke kan endre så mye på kort tid, men at han vil bli kjent med spillerne.

---



Siste utgave

På forsiden nå