Sport

Spansk politi leter etter flere spillere fra håndball-VM

Årets verdens-mesterskap (VM) i håndball blir spilt i Spania. I løpet av VM har flere spillere blitt borte. Nå leter politi etter spillerne.

Den siste som er meldt å være borte er Shaghayegh Bapiri fra Iran. Nå er hun etterlyst av spansk politi.

– Dette ble oppdaget tirsdag. Vi har sagt fra til politiet. Det er ikke så mye annet vi kan gjøre. Det sier Jame Fourt til den danske kanalen TV 2. Fourt er VM-direktør.

Bapiri var den mest rutinerte spilleren på sitt lag. Mange har blitt glade i laget fra Iran under VM. Særlig etter kampen deres mot Norge. Der ble lagets keeper Fatemeh Khalili Behfar kåret til banens beste. Selv om Iran tapte kampen 9 – 41. Kåringen førte til vill jubel på det iranske laget.

Bapiri skåret to mål i kampen mot Norge.

Laget fra Iran skal etter planen reise fra Spania om et par dager. De spilte sin siste VM-kamp mandag. Den var mot Kamerun.

Da manglet det fire spillere på det laget. De er også blitt borte under VM. Ingen har sagt at de vet hvor de fire er, men alt de fire eide er også borte fra hotellet der de bodde. Det gjør at lederne for laget mener spillerne er borte av egen, fri vilje. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det er ukjent hva som er årsaken til at de totalt fem spillerne er borte. Men det har flere ganger skjedd at spillere har søkt asyl i landet der det er et mesterskap. Enten fordi de er redde for hva som skjer når de kommer hjem, eller fordi de vil ha et bedre liv. Blant annet ble sju utøvere fra Kamerun borte i løpet av De olympiske leker (OL) i London i 2012.

Siste utgave

På forsiden nå