Sport
Norsk gullfeiring etter VM-tittelen i håndball. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Voktet mål da Norge vant VM-gull

Målvakt Silje Solberg stengte målet i VM-finalen mot Frankrike. Dermed klarte Norge å snu kampen og vinne gull.

Europa — Norge spilte mot Frankrike i finalen. De møttes i verdens-mesterskapet (VM) i håndball for kvinner. Kampen ble svært spennende. Norge lå fire mål bak før pause. Men til slutt vant Norge.

– Jeg er veldig glad og stolt av laget., sier Silje Solberg til nyhetsbyrået NTB. Hun skrøt av det norske forsvaret. Norge spilte veldig bra i andre omgang i finalen. Dermed ble det franske laget stresset.

Solberg hadde gulldryss i håret og en gullmedalje rundt halsen etter kampen.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende. For hver redning begynner motstanderen å stresse. Og for hvert mål vi scorer, så vokser vi. De synker mentalt. Det kan vi se på holdningen deres, sier hun.

Frankrike ledet kampen i første omgang. Norge var på et tidspunkt seks mål bak. De kastet bort mange baller. Norge klarte heller ikke å få ballen i mål. Før pause var stillingen 12–16 til Frankrike.

Men i andre omgang sto Solberg støtt i mål. Hun reddet nesten alt. Samtidig scoret Nora Mørk, Kari Brattset Dale og Henny Reistad. I løpet av to minutter var Norge bare ett mål bak de franske jentene. Etter fem minutter var det uavgjort. Reistad fikk inn mål nummer 19 for Norge. Da var Norge i ledelsen. Den bare vokste. Kampen endte til slutt med seier 29–22 til Norge.

– Fantastisk. Det er ikke noe annet å si. Hun legger lista for oss. Så henger laget seg på, sa trener Thorir Hergeirsson om keeper Solberg.

De norske håndball-jentene har vunnet gull i VM fire ganger. Laget er tidenes mest suksessrike kvinnelag i håndball- Tilsammen i VM har de vunnet 12 medaljer.

Neste håndballmesterskap for kvinner spilles i november neste år. Europa-mesterskapet (EM) skjer i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia.(©NTB)

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå