Sport

Weng vant siste løp i Tour de Ski

Heidi Weng føler nesten at Val di Fiemme er som et hjem for henne. Tirsdag vant hun siste løp i årets Tour de Ski.

Heidi Weng er en langrennsløper fra Norge. Hun vant siste etappe av Tour de Ski etter at hun var best i den bratte bakken Alpe Cermis i byen Val de Fienne. Der blir det til vanlig kjørt alpint.

Tirsdagens seier gjør også at Weng ble nummer tre i konkurransen som har pågått siden romjula. Bare russiske Natalia Neprjajeva og svenske Ebba Andersson var raskere enn Weng.

Weng bodde i Lavazé i jula. Det er like ved skistadion i Val di Fiemme i jula. Der var der hun gjorde seg klar til Tour de Ski. Det gjør at Weng også føler at hun vant på hjemmebane.

– Ja, jeg føler nesten det. Jeg var her i jula og gikk i løypene både på stadion og ned til bakken. Jeg var her både i sommer og i høst, og da gikk jeg på rulleski på flatene. Jeg har vært her mye og trives veldig godt her. Jeg vet nøyaktig hvor langt det er fra stadion og til starten av bakken. Jeg har gått her ni ganger og vært med noen ganger, sier Weng etter seieren.

Da var Weng var i veldig godt humør. De siste to dagene har hun fått vist hva hun kan få til på gode dager.

– Vi fikk bekreftet at Heidi er der hun har vært i hele vinter. Hun er i stand til å kjempe helt i toppen i fleste renn. Hun hadde litt uflaks i starten av touren, men vi vet at hun har trent bra og har vært i bra form. Jeg er ikke veldig overrasket. Men jeg tror det er veldig betryggende for henne at hun har fått de svarene hun har fått her i Val di Fiemme, sier Ole Morten Iversen. Han er trener på landslaget.

For noen måneder siden vurderte Weng å heller bli hjemme enn å delta på Tour de Ski. Hun tenkte også på om hun bare skulle være med på deler av konkurransen, før hun skulle delta i et løp i verdenscupen om én og en halv uke.

Men like før jul bestemte Weng seg for at hun ville være med. Da var det viktig at det bare er seks etapper i konkurransen i år.

Nå drar Weng hjem til Norge og blir der til hun drar ned til Italia igjen for å trene mer i fjellet der. Hun skal ikke gå i flere skiløp før De olympiske leker (OL) i Kina i februar.

Planen til Weng er at hun skal være svært isolert mens hun er i Norge. Hun skal nesten ikke ha kontakt med noen. Det gjelder også for kjæresten.

– Jeg skal gjøre det jeg får beskjed om og føler at jeg er ekstremt nøye. Jeg har ikke vært med noen siden løpet på Beitostølen, bare de jeg har vært på tur med. I de nærmeste dagene skal jeg ikke ha kontakt med noen. Det blir kanskje mamma og pappa. De er pensjonister og møter heller ikke så mange folk. Det blir kun dem. Det er andre som skal handle i butikken for meg. Jeg føler meg ganske trygg, sier Weng.

Hun ønsker ikke å snakke om debatten om OL bør bli avlyst.

– Det er andre enn meg som bestemmer det. Det blir som det blir, sier Weng.

Tirsdag ettermiddag blir det klart hvem som vinner Tour de Ski for menn. Der leder norske Johannes Høsflot Klæbo før siste løp. Du kan lese mer om han vinner eller ei på klartale.no onsdag morgen.

Siste utgave

På forsiden nå