Sport
Bilder er av håndballspillere som ligger på parketten etter en duell. Det er Norges Sander Sagosen og Danmarks Michael Damgaard Nielsen.

Tror smitte kan føre til at EM i håndball må avlyses

En uke før håndball-EM for menn starter er det laget nye regler for karantene. Det kan føre til at mesterskapet må bli avlyst, mener en dansk kommentator. Bent Nyegaard.

Bent Nyegaard har i flere år vært håndball-ekspert for den danske kanalen TV2. Han mener det er et stort press før europa-mesterskapet (EM) for menn. Planen er at det skal starte 13. februar.

Han mener det er vanskelig å tro på det som blir sagt om at EM ikke er i fare for å bli avlyst. For reglene ble endret tirsdag. En stor endring er hvor lenge en spiller må være i karantene om de blir smittet før mesterskapet. Det nye kravet er at de må vente i 14 dager før de får spille en kamp igjen.

Skulle noen bli smittet under EM, må den være i karantene i ti dager. Spilleren må også ta to PCR-tester før de får spille igjen.

– Det truer EM. Det er naivt å tro at ikke flere spillere blir smittet når situasjonen er slik den er nå. Det blir svært vanskelig å isolere seg slik smitten sprer seg, sier Nyegaard.

Danmark har allerede fått merke hvilke følger de nye reglene får. Mandag ble det ble funnet smitte hos målvakten Jannick Green. Det gjør at han må være isolert i de to første kampene under EM. Flere andre lag har også hatt smitte på spillere i tiden før EM.

Det er Det europeiske håndball-forbundet (EHF) som har laget de nye reglene. For dem er det viktigste er å sikre at EM kan skje på en trygg måte.

– EHF har hele tiden sagt at vi kan gjøre endringer på kort varsel, sier Thomas Schöneich til nyhetsbyrået NTB. Han er kommunikasjonssjef i EHF.

Alle lagene blir testet tre ganger den siste uka før de reiser til Ungarn og Slovakia. Det er der de skal spille kampene i EM. Når mesterskapet er i gang, skal alle teste seg annenhver dag. Både spillere og trenere.

Laget til Norge reiser til Kosice i Slovakia. Reisen er via både Danmark og Østerrike.

Mesterskapet skal vare til 30. januar.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå