Sport
Bildet er av Caroline Graham Hansen i rød landslagsdrakt. Hun har kapteinsbind på armen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Haaland og Hansen er kåret til årets beste i norsk fotball

Hvert år blir det delt ut en pris til årets beste norske spillere i fotball. Og for andre år på rad er det Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen som vinner.

Riksnyheter — – Mange norske fotballspillere har levert på et høyt nivå i 2021. Men det tok likevel kort tid for juryen å finne ut hvem som skulle være på topp. Både blant menn og damer. Caroline Graham Hansen og Erling Braut Haaland har i mye av året vært blant de beste i verden. Både for klubb og på landslaget. Det sier Lise Klaveness. Hun har ledet juryen.

– Begge to har i år vist at norske spillere er å regne med blant de aller beste i verden, sier hun.

Haaland er en stor stjerne for laget Borussia Dortmund. Han hadde et svært bra år for laget i 2021. Ingen skåret flere mål enn ham i mesterligaen sist sesong. Han ble også nummer 11 på en kåring over de beste spillerne i hele verden. Men han gjorde det også bra på landslaget.

Totalt skåret han 49 mål i løpet av året for klubben og for landslaget.

– Det er ekstra spesielt å få en slik pris av sine egne. Det betyr at folk setter pris på det jeg gjør. Det er gratis motivasjon til å fortsette, sier Haaland til fotball.no.

Graham Hansen vant på sin side alt hun kunne vinne med sitt lag Barcelona. De vant både mesterligaen, serien og cupen i Spania. Hun har også spilt bra for Norge i kvalifiseringen til neste verdens-mesterskap.

– Dette var veldig, veldig hyggelig. Det betyr at man har gjort noe bra, og jeg setter veldig pris på det. Det er alltid hyggelig å få bekreftelse på at jeg har gjort en god jobb, sier hun.

Graham Hansen vinner prisen for tredje gang. Haaland vinner for andre gang. Begge takker folk som har vært viktige for at de har lyktes.

– Jeg må takke lagkameratene mine. Det er de som spiller ballen til meg. Og jeg må selvfølgelig takke trenerne på både klubb- og landslag, sier Haaland.

Martin Ødegaard og Patrick Berg var også nominert til prisen. Det var også Frida Maanum og Guro Reiten.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå