Sport
Sebastian Barthold under en EM-trening i Slovakia. Foto: Annika Byrde / NTB

Får spille i et mesterskap etter å ha ventet i 3.573 dager

Det er nesten ti år siden Sebastian Barthold spilte sin første kamp for Norge i håndball. Men han har aldri fått spille i et mesterskap. Det kan endre seg torsdag.

3. april 2012 spilte Barthold sin første kamp for Norge. Siden da har det vært mange mesterskap. Men Barthold har vært nummer to i køen for å få spille på sin plass. Dermed ha det tatt over 3.500 dager før han får sin debut i et mesterskap. For sjansen kom etter at Magnus Jøndal sluttet å spille i sommer. Da ble rollen som venstre kant ledig.

– Jeg er nok en tålmodig person, sier Barthold til nyhetsbyrået NTB.

Han kan få en viktig rolle torsdag kveld. Da spiller Norge sin første kamp i europa-mesterskapet (EM). Den er mot Slovakia. De er også arrangør av EM, sammen med Ungarn.

Men Barthold har gjort et stort offer for å være med i EM. Han ble nemlig far for første gang i fjor. Han og kona Elea fikk en datter klokka 17.30 julaften. Barthold hadde bare tid til å være hjemme med sin lille familie i noen få dager før han reiste med landslaget.

– Det var svært tungt å reise fra dem. Savnet er stort. Jeg fikk bare en uke med veslejenta. Jeg gleder meg til mesterskapet. Men jeg gleder meg søren til å komme hjem også, sier han til NTB.

Fram til da skal de ha kontakt på digitale plattformer i drøye to uker til.

Etter kampen mot Slovakia, skal Norge spille to kamper i sin gruppe. De er mot Litauen og mot et russisk lag. Russland blir nektet å delta som land, men får være med som Det russiske håndball-forbundet.

Flere mener Norge er favoritt til å vinne sin gruppe. Da venter kamper mot bedre lag i de neste rundene. Norge vant bronse i EM for to år siden.

Det er åpnet for at det kan være litt over 2.000 tilskuere på Norges tre første kamper.

---

Europa-mesterskap (EM) i håndball for menn

  • Det er EM i håndball for menn fra 13. januar til 30. januar.
  • EM blir spilt i Ungarn og Slovakia.
  • Norge skal spille mot Slovakia, Litauen og et russisk lag. Russland er nemlig nektet å delta, men får spille under et annet navn.

---Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå