Sport
Bildet er av fotballspilleren Kurt Zouma på en fotballbane. Han er i ferd med å sparke ballen. Zouma har på seg en mørkerød, lyseblå og hvit drakt fra West Ham. Foto: David Cliff / AP / NTB

Mange krever at han får straff for dyremishandling

Flere enn 110.000 personer har skrevet under på et opprop. De krever at en fotballspiller blir straffet for å ha slått og sparket katten sin.

Mange er svært sinte på Kurt Zouma. Årsaken er det han gjør i en film som er spredd i sosiale medier de siste dagene. Den viser at Zouma både slår og sparker katten sin.

Britisk politi sier de følger opp saken. De har vært i kontakt med RSPCA fordi de mener saken haster. RSPCA jobber med dyrevern. De sier at de har hentet begge kattene som Zouma hadde.

– Det viktige for oss nå er at de to kattene har det bra. De har blitt kontrollert av veterinærer. Og de skal være hos oss så lenge saken blir etterforsket. Vi vil takke alle som har uttrykt at de bryr seg om, og var bekymret for kattene. Det sier en talsperson for RSPCA, ifølge BBC.

Zouma spiller for både det franske landslaget og for laget West Ham i England. Ledere i West Ham sier de fordømmer det han har gjort. Han har også fått en så stor bot som de kunne gi ham. Men de lot ham likevel få spille kamp mot Watford mandag.

Det gjorde mange sinte. Supportere fra begge lag buet på Zouma hver gang han fikk ballen under kampen.

Det er også startet et opprop mot Zouma. Der krever mer enn 110.000 personer at politiet og RSPCA skal etterforske Zouma. De krever at alle som mishandler dyr må straffes, enten de er kjente eller ei.

Experience Kissimmee er sponsor for West Ham. De har sagt at de vil tenke gjennom om de vil fortsette med det etter dette.

Zouma sier selv at han angrer.

– Jeg ønsker å beklage det jeg har gjort. Det finnes ingen unnskyldning for det. Jeg angrer virkelig, sa Zouma tirsdag.

– Jeg vil også si hvor dypt lei meg jeg er på vegne av alle som ble opprørt av videoen. Jeg ønsker å forsikre alle om at de to kattene våre er friske. De har det bra. De er elsket og blir satt pris på av hele familien vår. Dette var en hendelse som bare skjedde denne ene gangen. Det kommer ikke til å gjenta seg, sa han.

Saken er også blitt tema i politiske miljøer. Sadiq Khan er ordfører i London. Han sier til kanalen Sky News at saken må bli tatt på alvor. Hvis Zouma har brutt loven, så må han også bli straffet.

Khan mener også at West Ham bør la være å bruke Zouma i kamper framover. Årsaken er at de heller bør vise fram gode forbilder. Det samme mener Chris Packham, som er en britisk miljøverner. Han mener det er en skam at Zouma spilte.

– Jeg synes det var et skammelig valg. Jeg tror at dersom filmen hadde vist at Zouma ruset seg på narkotika eller slo sin kone, så hadde han blitt nektet å spille, sier Peckham.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå