Sport

Ingen medalje hvis Valijeva vinner

Det blir ingen utdeling av medaljer hvis russiske Kamila Valijeva blir blant de tre beste i kunstløp OL. Hun har testet positivt for doping.

15 år gamle Kamila Valijeva er tatt for doping. Det ble funnet spor av et forbudt stoff i blodet hennes. Likevel får russeren lov til å konkurrere i kunstløp i De olympiske leker (OL). Men det blir ingen seremoni med blomster eller medaljer. Det er dersom hun blir blant de tre beste i den individuelle OL-konkurransen i kunstløp. Det har Den internasjonale olympiske komité (IOC) bestemt.

15-åringen er favoritt til å vinne den individuelle øvelsen i kunstløp. Hun var viktig da russerne vant lagkonkurransen tidligere i OL. Medaljene derfra er heller ikke blitt delt ut.

I desember testet Valijeva positivt for et forbudt stoff. Stoffet kan gjøre at en utøver blir mer utholdende. Svaret på prøven kom 8. februar. Da ble hun midlertidig utestengt. Men Russlands antidopingbyrå bestemte at hun fikk konkurrere likevel.

IOC, Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) anket. Men de ble ikke hørt. Valijeva blir fortsatt etterforsket.

OLs individuelle konkurranse i kunstløp starter tirsdag. OL er i Beijing i Kina.



Siste utgave

På forsiden nå