Sport

Derfor gikk det galt for Riiber

Kombinertstjernen Jarl Magnus Riiber kom rett fra korona-isolasjon til konkurranse. Han startet bra under vinterens olympiske leker (OL), helt til han gikk feil.

– Jeg var veldig fokusert på teknikk og å klare å holde en fin, jevn rytme bortover. Det sier Jarl Magnus Riiber. Han holder på med kombinert. Han deltok i sin første konkurranse under vinterens olympiske leker (OL).

Riiber så ned på skiene før han så opp igjen. Da så han at han var på vei mot mållinjen.

– Da tenkte jeg at denne situasjonen har jeg vært i før, sa Riiber.

For seks år siden gjorde han samme feil. Det skjedde i Lahti i Finland. Da krysset han en sperring for å komme på rett spor og ble diskvalifisert.

– Det var fristende å gjøre det samme, men jeg forsto at jeg måtte snu, sa Riiber.

Han ledet rennet med 44 sekunder. Nordmannen tapte et halvt minutt på å gå feil, og de andre tok han igjen. Om det hadde endret noe er han usikker på.

– Jeg følte med dårlig fra start til slutt, sa Riiber.

Han var svært sliten mot slutten og endte helt nede som nummer åtte. Mens lagkameratene Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro fikk gull og sølv.

Riiber sier at han ikke følte seg helt klar etter å ha hatt korona. Han skulle også gjerne hatt litt lengre tid for å trene på løypa også.

– Jeg følte meg ikke veldig kjent med løypa under oppvarming i dag. Jeg gikk én runde i går, sa Riiber til nyhetsbyrået NTB.

Før rennet hadde Riiber gått en runde på ski og tatt ett skihopp.

---

Kort om saken

  • Jarl Magnus Riiber gikk sitt første renn etter at han kom ut fra korona-isolasjon.
  • Han ledet rennet med 44 sekunder før han gikk feil. Da tok de andre ham igjen.
  • Riiber sier han ikke var fokusert nok, og ikke kunne løypa godt nok.

---

Siste utgave

På forsiden nå