Sport

Holund vil flytte skirenn vekk fra Russland

Hans Christer Holund mener det blir feil at årets sesong på ski skal slutte i Tjumen. Han ber Det internasjonale skiforbundet (FIS) om å flytte rennet bort fra Russland.

Fra 18. mars til 20. mars skal det være verdenscup i ski. Planen er at det skal skje i Tjumen i Russland. Det er de siste rennene for denne sesongen. Men det som skjer i Ukraina bør få følger, mener Holund.

– Jeg håper FIS klarer å flytte rennene den helgen. Jeg håper de ikke bare avlyser, sier han til avisa VG.

– Det blir feil å arrangere skirenn i et land som går til krig, sier Holund.

Det er åpnet for at det kan bli flyttet. Men først må FIS velge å frata Russland sjansen til å være arrangør. Hvis det blir slik, så kan løpene skje i Östersund i Sverige. Det sier Ola Strömberg til kanalen SVT. Han er direktør i det svenske skiforbundet.

– Det føles ubehagelig å skulle konkurrere i Russland slik situasjonen er nå. Det ville helt klart vært rimelig om FIS ser på om det er mulig å flytte det til et annet land, sier Strömberg.

FIS har ingen klare planer om å flytte rennene fra Tjumen.

– Det er mye usikkerhet. Vårt ansvar er å forberede en mulig plan. Men akkurat nå er det planer om å gjøre alle konkurranser ifølge planen, sa Pierre Mignerey til SVT. Han er sjef for langrenn i FIS.

Konflikten i Ukraina kan også få følger innen annen sport også.

I mai er det nemlig finale i Mesterligaen i fotball. Den skal etter planen bli spilt i St. Petersburg. Tidlig denne uka avviste Det europeiske fotballforbundet (UEFA) tanken om å flytte finalen. Tirsdag åpnet de opp for at det kan skje.

De sier at de følger med på hva som skjer i tiden framover. De sier også at de har kontakt med klubber og fotballforbund som kan bli berør om kampen blir flyttet. Enn så lenge er likevel planen at alle kamper skal skje slik det har vært planer om. Det skriver magasinet The Athletic.

Finalen er den største kampen i løpet av en sesong. Fire engelske lag kan komme seg dit. Men de bør nekte å møte opp hvis den skal være i Russland. Det sier utenriksminister Liz Truss.

Tom Tugendhat er medlem av parlamentet i landet. Han er sint på valget til Uefa.

– Dette er et skammelig valg. Uefa burde ikke beskytte et voldelig diktatur, skriver han på Twitter.

Det internasjonale fotballforbundet Fifa må også gjøre et valg. Det er klart etter at Polen har spurt hva som skjer med en kamp de skal spille mot Russland. Det skriver avisa New York Times.

Den skal bli spilt i Moskva neste måned. Kampen er svært viktig for begge lag. De spiller om en plass i verdensmesterskapet i fotball.

Siste utgave

På forsiden nå