Sport

Tok gull nummer to i Paralympics

Alpint: Jesper Saltvik Pedersen tok mandag sitt andre gull i Paralympics i Kina. Han gikk til topps i super-kombinasjonen.

Jesper Saltvik Pedersen konkurrerer i sittende klasse i alpint i Paralympics. Mandag tok han sitt andre gull i Kina. Han gjorde det best av alle i super-kombinasjonen. Han ledet etter super-G-delen. Pedersen forsvarte ledelsen i det avgjørende slalåm-rennet.

Etter super-G ledet Pedersen med fem tidels sekund før Tiki Morij fra Japan. Han var over ett og et halvt sekund foran Jeroen Kampschreur fra Nederland. Men nordmannen gjorde det igjen bra i Kina.

I mål var han 28 hundredeler foran Kampschreur. Niels de Langen fra Nederland tok bronsen. Morii startet godt. Men han kjørte ut og mistet en pallplass.

Dermed ble det gull til Pedersen. For fire år siden ble det bronse i samme øvelse.

Det er tredje dagen på rad med konkurranse for Pedersen og resten av alpinistene. Søndag tok han Norges første gull i Paralympics. Da vant han super-G-konkurransen. Lørdag tok han sølv i konkurransen i utfor.

Pedersen var et av de største, norske håpene før Paralympics i Beijing. Han har hatt en flott start på det nye året. Han har tatt tre gull i verdens-mesterskapet (VM) i Hafjell i slutten av januar. I tillegg tok han sølv i super-G og super-kombinasjon. Han vant også verdenscupen for femte året på rad.

Marcus Grasto Nilsson konkurrerer i klassen for stående. Han var nummer 26 før slalåm. Etter slalåmen endte han på 22. plass.


Siste utgave

På forsiden nå