Sport

Johaug vil gi sjansen til unge skiløpere

Therese Johaug vil bidra til å hjelpe unge skiløpere. Flere av de yngste for ikke prøvd seg mot de beste. Det vil Johaug gjøre noe med.

Therese Johaug er en av Norges beste skiløpere. For noen uker siden sa hun at hun skal slutte som skiløper etter denne sesongen.

Nå ønsker hun å bidra til at nye talenter får tips og hjelp.

– Jeg elsker idrett og langrenn. Det har vært livet mitt de siste 15 årene. Derfor har jeg lyst til å komme med gode tips som blir viktig for de nye jentene og de nye trenerne, sier Johaug til nyhetsbyrået NTB. Johaug hadde nettopp vunnet et løp på Kilbotn stadion tirsdag.

Der fikk ingen av juniorer delta. Det synes Johaug er rart.

Hun mener at juniorene som skal opp på seniorlag, må få lov til å prøve seg. De må få lov til å gå på Beitostølen og sammenligne seg mot de beste.

Johaug gikk selv mange løp som 18-åring. Hun mener at det ville gitt dem motivasjon om de fikk være med og trene med de beste.

– De kan lære mye bare av å se på, sier hun.

Johaug håper de nye trenerne for skilandslaget satser på framtiden.

Hun sier også at hun bidrar gjerne med det hun kan etter at karrieren er slutt.

– Jeg har lyst til å være med, og jeg sitter inne med mye erfaring. Jeg har lyst til å bidra med hvorfor jeg har blitt så god som jeg er blitt, sier hun.

Johaug mener det er viktig å ha en god base.

– Resultater kommer ikke av seg selv. Det er trening, trening, trening og trening. Det er så enkelt som det, sier hun.

Hun sier du må gjøre jobben over tid og at hun har vært heldig.

– Jeg har hatt lite skader og lite sykdom. Det tror jeg er mye av årsaken til at jeg har blitt så god som jeg har blitt, sier hun.

Johaug sier hun fikk mye inspirasjon fra sine forbilder. Hun tenker på Marit Bjørgen, Marthe Kristoffersen, Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Vibeke Skofterud.

– Vi støtter hverandre hele tiden og ville bli bedre. Hvis vi sa at vi var litt dårligere, så reise vi hjem og trente mer. Det er ikke bare trenere som skal si hvordan du skal trene. Utøveren må innerst inne ville det selv, sier Johaug.

---

Kort om saken

  • Therese Johaug vil bidra med det hun kan etter at karrieren er slutt.
  • Hun mener yngre skiløpere må få sjansen til å gå med seniorløpere.
  • Hun sier det er det vi lærer av.

---

Siste utgave

På forsiden nå