Sport

Therese Johaug skal hjelpe skilandslaget for kvinner

Eksperter tror laget vil få problemer nå som Therese Johaug har sluttet. Derfor er hun nå en del av ei gruppe som skal hjelpe landslaget på ski for kvinner.

Therese Johaug skal hjelpe norsk langrenn. Det gjør hun sammen med en egen gruppe. Johaug er en av verdens beste skiløpere.

For noen måneder siden sa hun at hun ville slutte å satse på ski. Hun er blitt 33 år gammel.

Eksperter sier at det vil bli tøft for kvinnelangrenn fremover. Årsaken er at Johaug har sluttet. Mange mente at det var blitt satset for mye på Johaug og Marit Bjørgen.

Det har ført til at de andre har fått lite oppfølging. Nå må det gjøres noe med. Derfor er det blitt satt sammen ei egen gruppe som skal gjøre det.

Under sist Norgesmesterskap var Johaug kritisk til at kvinnene gjorde det dårlig. Hun mente at det både var trenere og utøverne sin feil.

– Vi må åpne opp for at de får prøve seg litt. Det er viktig at de yngre utøverne kan være med og se hva de beste utøverne gjør, sa Johaug etter mesterskapet.

Hun mener det bør være et bedre samarbeid mellom yngre løpere og de som har holdt på lenge.

– Jeg tror det er viktig å bygge en solid base. Resultater kommer ikke av seg selv. Det handler om trening, trening og trening, sier hun.

Hun mener det er enkelt og at utøverne må jobbe lenge.

Gruppen skal vurdere statusen i norsk kvinnelangrenn. De skal også vurdere årsaker til at ting er som de er, og komme med forslag til hva som kan gjøres.

Blant annet har de nevnt disse punktene som viktige:

  • Organisering, kultur og ledelse.
  • Treningsfilosofi fra ungdoms- til toppnivå.
  • Bedre oppfølging for alle.

Johaug sitter sammen med sju andre personer. Blant annet tidligere skiløper Bente Skari.

Kvinnelandslaget har ingen trener for neste sesong. Ola Morten Iversen og Ola Vigen Hattestad slutter som trenere.

Ekspert mener at Karsten Johaug, Hans Kristian Stadheim, Stig Rune Kveen, Marthe Kristoffersen og Jostein Vinjerui er favorittene til å ta over. Det skriver avisa Adressa.

---

Kort om saken

  • Therese Johaug har sluttet som langrennsløper.
  • Nå vil kvinnelandslaget ha hennes hjelp.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå