Sport

Hva skjer med Lewis Hamilton og Mercedes?

Lewis Hamilton har vunnet sju av de siste åtte mesterskapene. Nå sliter han veldig for Mercedes.

Det er allerede kjørt fire runder med Formel 1 denne sesongen. Formel 1 er en motorsport hvor det kjøres på bane med veldig raske biler.

Lewis Hamilton er en av sportens største stjerner. Han har vunnet sju av de siste åtte sesongene. Det har han gjort for bilmerke Mercedes. Denne sesongen er annerledes. Nå sliter han veldig.

Foreløpig er det Charles Leclerc som leder Formel 1. Mens Max Verstappen er nummer to. Leclerc kjører for Ferrari, mens Verstappen kjører for Red Bull.

Mange mener at Hamilton alltid har vunnet som følge av en bra bil. Det er mye av kritikken som har vært mot Hamilton. Han mener selv det ikke er slik.

– Det er folk som ser på og sier at jeg aldri har hatt en dårlig bil, sa Hamilton til nettstedet Autosport.

– 2009-bilen var veldig, veldig dårlig. Og det var den verste bilen jeg har kjørt, sa han.

Denne sesongen har lagene måttet lage nye biler. Det har skapt problemer for Mercedes.

– Det er jo litt av utfordringen av å være et topplag. Du kan tillate deg å gjøre det trygt, men nå som alle bilene måtte designes på nytt, gikk de i en felle. Hvis du skal slå Red Bull og Ferrari, må du komme med noe som er bedre enn de har. Det sier Stein Pettersen. Han er ekspert og Formel 1-kommentator.

De har problemer med noe som kalles «porpoising». Det gjør at bilen spretter opp og ned langs banen. Det gjør det vanskelig for føreren å kjøre og det å holde farten oppe.

Toto Wolff og laget har enda ikke funnet ut hvorfor dette skjer. Wolff er leder for Mercedes.

Det er to personer som kjører for Mercedes. Den andre er George Russell. Han har hatt en litt bedre start på sesongen. Han er foreløpig nummer fire.

Han mener at Hamilton kommer tilbake.

– Han har helt klart farten. Når ting har vært mer stabilt har han vært veldig rask. Jeg tror han kommer tilbake. Og det er inspirerende å se hvordan han presser og motiverer laget til å gjøre det bedre, sier Russell.

Mange har også sagt at Mercedes har problemer med motoren. Det mener Russell er feil.

Han skylder kun på «porpoising».

---

Kort om saken

  • Lewis Hamilton og Mercedes har hatt store problemer på starten av sesongen.
  • De sliter med noe de kaller «porpoising». Det gjør at bilen hopper opp og ned på banen. Det gjør den vanskelig å kjøre. Det ødelegger også for farten.
  • Flere tror Hamilton skal slite med å komme seg tilbake å kjempe om seieren dette året.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå