Sport
Russlands president Vladimir Putin tar på VM-pokalen etter finalen mellom Frankrike og Kroatia i Moskva i 2018. Her er han sammen med Fifa-president Gianni Infantino. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Russland er fortsatt utestengt fra europacuper og mesterskap

Russland ble kastet ut av nesten all idrett. Nå får de fortsatt ikke bli med på europeiske cuper eller mesterskap. Neste sesongs Champions League er uten russiske lag.

Russlands angrep på Ukraina har gjort det vanskelig for landet. Kort tid etter ble de kastet ut fra nesten all idrett. Det gjør at vi ser ingen utøvere fra Russland denne fotballsesongen.

Det bestemmer Det europeiske fotball-forbundet (Uefa).

Det betyr at Russland ikke får være med på årets Champions League. Laget som har vunnet den russiske serien går vanligvis rett til gruppespillet.

Landet blir også kastet ut av Europa-mesterskapet (EM) og Verdens-mesterskapet (VM). Andre land vil erstatte Russland. Blant annet får Portugal bli med på EM for kvinner til sommeren.

Det gjør også at Danmark er klar for VM for kvinner. Russland fikk ikke spilt ferdig kampene sine før krigen.

Russland har søkt om å få holde EM 2028 eller 2032. Uefa sier at de søknadene ikke vil bli sett på. Forbundet mener Russland har satt seg selv i en dum posisjon.

---

Kort om saken

  • Russlands angrep på Ukraina får konsekvenser.
  • Landet får ikke være med på europacuper eller mesterskap i fotball framover. Det har Uefa bestemt.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå