Sport
Drakten Maradona brukte mot England i VM. Målene han scoret, er kjent som «Guds hånd» og århundrets mål. Foto: Matt Dunham / AP / NTB

Spesiell Maradona-drakt solgt for over 80 millioner

Argentina spilte mot England under verdens-mesterskapet i fotball i 1986. Samme kamp skåret Diego Maradona med hånden. Nå er drakten hans fra kampen solgt.

Diego Maradonas drakt fra verdens-mesterskapet i fotball er solgt. Drakten ble brukt da Argentina vant over England i 1986. Maradona skåret med hånden. Skåringen blir kalt «Guds hånd». Maradona var en av verdens beste fotballspillere. Han var fra Argentina.

– Dette er uten tvil den mest ettertraktede drakten som noen gang har vært på auksjon. Det sier Brahm Wachter. Han er sjef for auksjonen.

Han sier det er derfor greit at den ble solgt for en rekordhøy sum. Drakten ble solgt for 84 millioner kroner. Eksperter trodde den var verdt mellom 45 til 70 millioner kroner.

Det var sju personer som ville ha drakten.

Steve Hodge hadde drakten fra før av. Han spilte for England og var med på kampen mot Argentina og Maradona. Hodge fikk drakten etter kamp.

– Jeg gikk ned spillertunnelen, og han kom mot meg. Jeg bare dro av meg drakten, og vi bytter der og da. Jeg har vært stolt eier av drakten, sier Hodge til avisa Daily Mail.

Drakten har vært på Englands nasjonale museum for fotball de 20 siste årene.

---

Kort om saken

  • Drakten til Diego Maradona er solgt på auksjon.
  • Personen som kjøpte den fikk den for 84 millioner kroner.
  • Det er rekordhøyt for slike gjenstander.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå