Sport

Girmay må bryte Giroen etter historisk seier

Biniam Girmay ble historisk da han vant en etappe i Giro d’ Italia på sykkel tirsdag. Men det ble også noe av det siste han rakk å gjøre i årets ritt.

Biniam Girmay har et godt år som syklist på øverste nivå. Han er 22 år gammel og kommer fra Eritrea. Tirsdag ble han den første svarte afrikaner til å vinne en etappe i ett av de tre store sykkelrittene som pågår i flere uker. Disse blir kalt Grand Tours.

– Dette er fantastisk. Vi visste vi kom til å få sjanser til gode resultater og seier i Giroen. Jeg er takknemlig og glad for det jeg greide i dag. Det sa Girmay i et intervju med arrangøren etter rittet.

Han har også snakket ut om sin seier i en film som er delt av laget Intermarché på Twitter. Men der snakker han også om den rare skaden han fikk etter etappen.

For Girmay feiret som mange andre syklister på toppnivå. Han skulle åpne en flaske musserende vin da han sto på pallen. Men korken traff ham i øyet med stor kraft.

Han måtte bli sendt til sykehus for å få undersøkt skaden. Før det hadde han fått behandling av sitt eget lag.

– Jeg er lei meg over det som skjedde med champagnen. Men det ser OK ut. Jeg starter ikke i dag fordi øyet trenger mer ro. Nå ser jeg framover, sier Girmay.

Legen til laget sier Girmay trolig blir helt frisk igjen. Han trenger bare hvile.

Norske Tobias Foss ledet rittet i en periode. 12 kilometer før mål prøvde han å sykle fra resten av de som var i front. Dermed var trøyen hans med det norske flagget alene i front 17. mai. Men de andre tok igjen Foss. Han endte til slutt som nummer 10 på etappen.

Girmay vant også rittet Gent-Wevelgem tidligere i år. Det er ett av de mest kjente rittene som pågår én dag. Det var også en historisk seier for både Girmay og for afrikansk sykkelsport.


Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå