Sport

Manchester City vant ligaen etter å ligget under med to mål

Det engelske fotballaget Manchester City vant Premier League søndag. Men det var bare så vidt.

Søndag var det klart for siste runde av den engelske serien Premier League. Liverpool og Manchester City kunne begge ende opp med å vinne tittelen. Men City vant til slutt.

City møtte Aston Villa til sin siste kamp. De lå under med to mål og det så ut til at Liverpool skulle vinne serien. Men på seks minutter skåret City tre mål og vant dermed kampen.

Det førte til at de også vant serien. Det ble klart etter at de vant 3–2 mot Aston Villa. Liverpool ble nummer to. De fikk ett poeng mindre enn Manchester City på 38 kamper.

Treneren til City gråt etter kampen. Han heter Pep Guardiola.

– Den siste kampen er alltid spesiell, med masse følelser. Vi er legender. Når du vinner Premier League fire ganger på fem sesonger. Da er det fordi disse guttene er så spesielle. Vi kommer til å bli husket, sa Guardiola til kanalen Sky Sports.

Liverpools trener gratulerte City med seieren.

– Gratulerer til Manchester City og Pep Guardiola. Takk til Aston Villa og Wolverhampton for å gjøre oppgjørene til skikkelige kamper, sa Jurgen Klopp etter kampen.

Selv om det ikke ble ligaseier til Klopp og Liverpool denne gang, er den tyske treneren stolt av laget sitt.

– Dette er de beste spillerne jeg noensinne har hatt. Det er en glede å komme på jobb hver morgen. Vi vet hvorfor vi ikke klarte det. Vi trengte å være mer stabile på starten av sesongen, sier han.

---

Kort om saken

  • Manchester City vant Premier League.
  • De var ett poeng foran Liverpool.
  • Det fører til at City vant sin fjerde tittel på fem sesonger.

---

Siste utgave

På forsiden nå