Sport

Aldri før har Norge gjort det så bra

Tennisspillerne Casper Ruud og Ulrikke Eikeri fikk vist hva de er gode for. Begge kom seg til finalen av French Open. Så langt har ingen nordmenn kommet tidligere.

Det var nok få som turte tro det skulle gå så bra med de norske spillerne i French Open. Det er en av de største turneringene i tennis. De blir kalt Grand Slam-turneringer.

Men både Ulrikke Eikeri og Casper Ruud imponerte med svært godt spill. Begge endte med sitt beste resultat i en så stor turnering noen gang. Det ble også den beste Grand Slam for Norge noensinne.

Ruud nådde finalen for menn. Der møtte han Rafael Nadal. Det er verdens beste spiller i tennis. Ruud har trent med ham i flere år, men det var Nadal som viste seg som best i denne kampen.

– Jeg har mange år igjen om jeg kan holde på like lenge som dem. Det kommer forhåpentlig flere store norske øyeblikk, sa Ruud etter kampen.

Norske Eikeri var med i konkurransen for mixed double. Der spilte hun sammen med Joran Vliegen fra Belgia. De nådde sin finale, men tapte den.

– Det var en utrolig opplevelse. Å spille i en finale i en Grand Slam er jo kjempestort, sa Eikeri etter kampen.

Det var få som trodde paret skulle nå så langt før turneringen startet. Ført og fremst fordi de ble enige rett før fristen for å melde seg på.

– Det var bare minuttene før, faktisk. Vi hadde litt kontakt en time før, men vi meldte oss ikke på før to-tre minutter før, sa Eikeri til kanalen NRK da paret ble klare for finalen.

---

Kort om saken

  • Casper Ruud og Ulrikke Eikeri kom seg begge til finalen i French Open.
  • Begge tapte finalen, så langt har aldri nordmenn kommet tidligere.

---



Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå