Sport
Erling Braut Haaland ble mandag presentert som Manchester City-spiller.
Foto: Javad Parsa / NTB

– Han har alt

Erling Braut Haaland er offisielt Manchester City-spiller. Klubben bekreftet signeringen mandag. Det ble gjort på samme dato som da faren Alfie Haaland signerte for 22 år siden.

Mange fotballklubber han jaktet på Erling Braut Haaland. Men til slutt var det engelske Manchester City som trakk det lengste strået.

På mandag sa klubben at Haaland hadde signert kontrakten sin. Det ble gjort på samme dato som da faren Alfie Haaland signerte for 22 år siden.

Dermed er en av sommerens mest ventede signeringer klare. Det ble allerede klart 10. mai at den engelske klubben hadde kjøpt han. Men en offisiell bekreftelse tok lengre tid.

– Dette er en stolt dag for meg og familien, sier Haaland til klubbens nettside.

Haaland har signert en kontrakt som varer fram til 2027.

– Jeg har alltid sett på City og har elsket å gjøre det de siste sesongene. Du kan ikke annet enn å beundre spillestilen deres. Den er spennende, og de skaper mange sjanser. Det er perfekt for en spiller som meg, sier Haaland.

Haaland har ikke ønsket å snakke om overgangen før det ble klart.

Txiki Begiristain sier at Haaland har alt de ønsker i en spiss.

– Og vi er sikre på at han vil utmerke seg i denne troppen og dette systemet, sier han. Begiristain er sportsdirektør for City.

Haaland skåret sitt 20. mål for Norge søndag. Det betyr at han har skåret 42 mål på 39 kamper denne sesongen. Det gjelder alle turneringer. Av disse har 10 kommet på ni kamper med landslaget.

Mange forventer at Haaland skal skåre mye for City. De vant ligaen denne sesongen.

– Jeg ønsker å skåre mål, vinne trofeer og forbedre meg som fotballspiller. Og jeg er sikker på at jeg kan gjøre det her. Dette er en bra overgang for meg. Og jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier Haaland.

Han gjør seg nå klar til å spille pre-season. Det er tiden før sesongen starter, hvor lag forbereder seg og spiller treningskamper.

City spiller sin første treningskamp 21 juli. Der møter de mexicanske Club América.

---

Kort om saken

  • Manchester City har bekreftet at Erling Braut Haaland har signert.
  • Neste sesong har mange forventninger til norske Haaland.
  • Denne sesongen har han skåret 42 mål på 39 kamper.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå