Sport
Erling Braut Haaland var på lag med kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på Skaugum mandag. Det samme var Jan Åge Fjørtoft som keeper. Foto: Lise Åserud / NTB

Haaland spilte fotball med kronsprinsfamilien

Erling Braut Haaland har akkurat tatt en liten ferie. Den startet han med å spille på lag med kronprinsfamilien i en vennskapskamp på Skaugum.

Erling Braut Haaland er norsk og er en av verdens beste fotballspillere. På mandag spilte han på lag sammen med kronprinsfamilien. Det kalte seg selv Team Skaugum. Mens laget de møtte heter Vivil idrettslag.

Det endte med at Team Skaugum tapte med 9 mål mot 10 mål. Haaland og faren hans Alfie Haaland var blant de som skåret for laget. På veien ble det også to skåringer av prins Sverre Magnus.

– Vi forsterket laget veldig denne gangen. Men Vivil var for gode. Det sa kronprins Haakon etter kampen.

Vivil er et idrettslag som jobber for å aktivisere utviklingshemmede i Asker, Bærum og Oslo. Herman Williams skåret tre mål. Og etter kampen passet Haaland på at han fikk med seg ballen hjem. Det er vanlig at personen som skårer hat trick får med seg kampballen.

Herman Williams (midten) jubler sammen med bl.a. Jan Åge Fjørtoft, Erling Braut Haaland, kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra etter vennskapskampen i fotball på Skaugum stadion. Foto: Lise Åserud / NTB

Det er sjuende gang kronprinsfamilien har invitert til kamp på Skaugum. Men den første etter en pause på to år.

Sammen med Haaland hadde også de kongelige med seg Caroline Graham Hansen på laget. Hun spiller for den spanske klubben Barcelona. Kronprinsesse Mette-Marit var kaptein for Team Skaugum og skåret også mål.

Hver omgang var på 15 minutter og de spilte to omganger. Før kampen ble både Champions League-hymnen og den norske nasjonalsangen spilt.

Arne Scheie kommenterte kampen. Mens Kåre Fjørtoft var dommer.

God stemning etter vennskapskampen i fotball på Skaugum stadion, der Vivil møtte hjemmelaget Team Skaugum. Kampen er et samarbeid mellom kronprinsfamilien og Norges Fotballforbund. Foto: Lise Åserud / NTB

Før avspark stilte Jan Åge Fjørtoft kronprinsparet noen spørsmål. Der kom det fram hvorfor det er viktig for dem å ha denne kampen.

– Idrett er morsom, og spesielt breddeidrett er viktig. Alle skal kunne være med på idrettsarenaen, sa kronprins Haakon.

Fjørtoft tullet med at kronprinsessen har samme sveis som Haaland. Prinsesse Ingrid Alexandra var enig.

– Ja, det har du faktisk, sa hun.

---

Kort om saken

  • Kronprinsfamilien spilte fotball sammen med Erling Braut Haaland.
  • Laget de spilte på ble kalt Team Skaugum. De møtte Vivil idrettslag.
  • Vivil vant til slutt 10–9.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå