Sport

Korona fører til nytt kaos i sykkelsporten

Det har vært unntak, tiltak og lite som har minnet om et vanlig Tour de France de to siste årene. Nå kan det bli et tredje år med korona.

1. juli er det start i Tour de France på sykkel. Det er en av de største konkurransene innen sporten, og varer i mer enn tre uker. Men flere lag er bekymret to uker før start.

Årsaken er korona. Igjen.

For flere lag sliter med smitte. Det er blitt svært tydelig under Sveits rundt de siste dagene. Og det er også funnet smitte hos flere utøvere i Slovenia rundt.

Norske Vegard Stake Laengen er ferdig med Slovenia rundt før løpet er over. Han har nemlig delt rom med lagkamerat Mikkel Bjerg. Og det er funnet smitte med korona hos Bjerg.

Laengen er ferdig med løpet. For sikkerhets skyld, melder laget hans UAE. Laget har fått vite at Bjerg er smittet under Slovenia rundt. I tillegg er det funnet smitte hos Marc Hirschi som sykler Sveits rundt. Joel Suter har delt lag med Hirschi, og er også ferdig med sitt løp.

Ifølge UAE var alle andre blitt testet, uten at det ble funnet smitte. Men fredag ble det kjent at Diego Ulissi også er smittet. Han var også med i Sveits rundt.

– Dessverre. Som mange andre lag, har vi også fått flere saker med korona-smitte. De av våre utøvere som er smittet er blitt grundig vurdert. De har for tiden milde symptomer, sier Adrian Rotunno. Han har medisinsk ansvar i UAE-laget. Før start fredag ble det klart at hele laget til UAE er ferdig i konkurransen. Det melder kanalen Sky Sports

Og det er mange lag som sliter. Det er ukjent hvor mange utøvere på lagene Bahrain-Victorious og Alpecin-Fenix som er smittet. Men begge lagene har sagt seg ferdig med Sveits rundt som følge av smitte.

Aleksander Vlasov fra Bora-laget er smittet. Dermed er det nå danske Jakob Fuglesang som leder Sveits rundt. Det er tre etapper igjen av løpet.

Fredag meldte også Jonathan Vaughters at laget EF Education har funnet smitte hos fire utøvere i Sveits rundt. To andre er uten smitte, og skal være med videre. Begge skal bli testet to ganger hver eneste dag fram til søndag.

Det er også flere tester med funn av korona hos laget Jumbo-Visma. De sa seg ferdig tidligere denne uka. Adam Yates har også fått vite at han er smittet. Han er kaptein på laget Ineos.

Dermed er det problemer med smitte hos minst sju av 22 lag som skal være med i Tour de France 2022.

Men det kan også være flere.

For før fredagens etappe ble det også meldt at fire nye lag måtte si at en eller flere utøvere var ferdig. Det skjedde hos både Israel Premier-Tech, Trek-Segafredo, Movistar og QuickStep-Alpha Vinyl. Sky Sports melder ingen klar årsak til dette. Om det er korona, så vil dermed 11 av 22 lag slite med smitte under to uker før Tour de France skal starte.
Siste utgave

På forsiden nå