Sport

Basketstjerne ber om hjelp til å komme seg ut av Russland

Basketballstjernen Brittney Griner ber USAs president Joe Biden om hjelp til å komme seg ut av Russland. Der har hun vært fengslet siden februar.

17. februar ble Brittney Griner pågrepet på flyplassen i Moskva i Russland. Basketball-spilleren fra USA har vært i fengsel siden.

Nå ber Griner om hjelp fra Joe Biden. Han er USAs president. Biden skal ha fått et brev fra Grines agent mandag. Mesteparten av innholdet er privat.

Men Griners representanter har delt noen linjer fra brevet.

Hun skriver at hun sitter i et russisk fengsel. Hun føler seg alene.

– Uten beskyttelse fra min kone, familie og venner. Jeg er livredd for at jeg kan komme til å bli her for alltid, skriver Griner.

Hun ble pågrepet av politiet den 17. februar. Politiet skal ha funnet cannabisolje i bagasjen hennes. Hun er siktet for smugling av narkotika. Det kan straffes med inntil ti år. Saken mot henne starter på nytt på torsdag.

USA mener at fengslingen er feil og at hun må settes fri. Flere mener at USA bør utveksle fanger med Russland.

– Vær så snill. Gjør alt du kan for å få oss hjem, skriver Griner.

Hun skriver også at hun stemte på Biden for to år siden.

– Jeg stemte på deg. Jeg tror på deg. Jeg har fortsatt igjen å gjøre så mye godt med friheten min, som du kan hjelpe meg å få tilbake, skriver hun.

– Jeg savner kona mi. Jeg savner familien min. Jeg savner lagkameratene mine. Det gjør så vondt å vite at de lider akkurat nå. Jeg er takknemlig for alt hva du kan gjøre nå for å få meg hjem, skriver hun.

Griner regnes som en av verdens beste kvinnelige basketballspillere. Hun har to OL-gull for USA og en WNBA-tittel med Phoenix Mercury. De siste sju årene har hun spilt i Russland mens det er pause i den amerikanske proffligaen.

---

Kort om saken

  • Brittney Griner er en av verdens beste kvinnelige basketball-spillere.
  • Hun er fengslet i Russland.
  • Nå ber hun USAs president Joe Biden om hjelp.

---

Siste utgave

På forsiden nå