Sport

Aldri før har så mange kjøpt billett til fotball-EM for damer

Det har vært ventet at mange ville se Europa-mesterskapet for damer i fotball. Nå er det klart at rekorden for solgte billetter blir minst doblet.

Onsdag starter fotball-EM for damer. Og allerede før første kamp er det klart at det er kjøpt flere billetter til mesterskapet enn noen gang før. Totalt er det solgt mer enn 517.000 billetter, ifølge Uefa. Det er det Europeiske fotball-forbundet.

– Hvem hadde trodd det om en kvinneturnering? Det er helt fantastisk, sier Nadine Kessler, ifølge nyhetsbyrået TT. Hun er sjefen for kvinnefotball i Uefa.

Årets 517.000 billetter er mer enn en dobling av den gamle rekorden fra 2017. Da var det EM i Nederland. Den gang ble det kjøpt 240.045 billetter. I 2013 ble det solgt 216.888 billetter under EM i Sverige.

Årets EM skal være i England. Og det er nettopp England som skal spille i den første kampen. Den er mot Østerrike, og blir spilt på Old Trafford i byen Manchester. Det er ingen ledige billetter til kampen. Dermed er det ventet 71.300 tilskuere på den ene kampen, ifølge avisa Marca.

Det gjør at det blir kampen med flest tilskuere i EM for damer noen sinne. Den forrige rekorden er fra finalen i 2013. Da var det 41.301 tilskuere som så Norge mot Tyskland. Det endte med norsk sølv.

Men det vil likevel neppe bli kampen med flest tilskuere veldig lenge. For det er også utsolgt til finalen. Den skal bli spilt på Wembley i byen London. Der skal 90.000 tilskuere se hvem som blir årets europamester.

Norge skal spille sine tre første kamper i byene Southampton og Brighton. Det er plass til 32.000 og 31.800 tilskuere på de to stadionene de skal spille på.

Norge spiller sin første kamp i EM torsdag. Den er mot Nord-Irland og har avspark klokka 21.00.

Det er store forventninger til Norge under mesterskapet. Etter at Ada Hegerberg sa seg villig til å spille for Norge igjen, er det flere som også tror Norge kan kjempe om gullet.

Den svenske avisa Aftonbladet har laget en liste over det de mener er de 49 beste spillerne i årets EM. På topp tre er det to norske. Og Hegerberg er på topp.

De skriver at hun er spilleren som alle har gledet seg å se spille for et landslag under mesterskap igjen. Selv om hun har slitt med skader, så har hun i vår vist at hun er en av verdens beste, mener Aftonbladet. Hegerberg har skåret flest mål i historien til turneringen Champions League, og var første dame til å vinne prisen Ballon d’Or.

Caroline Graham Hansen er nummer tre på lista. Ifølge Aftonbladet er det bare Hegerberg og Vivianne Miedema som er bedre.

Avisa skriver at hun har vært viktig for landslaget siden hun var 18 år i 2013. Nå er Hansen en viktig spiller for Barcelona, som er ett av de beste lagene i verden.

Det er også to andre norske spille på lista. Guro Reiten er på 18. plass og Ingrid Syrstad Engen er på 40. plass.

Siste utgave

På forsiden nå