Sport

Chelsea-spiller advarer mot gode spillere på Norge

Englands landslagssjef spør spillerne om sine klubbkamerater på motstanderlaget. Det blir mye informasjon å sortere før kampen mot Norge.

Denne måneden kjemper fotball-kvinnene om å bli Europas beste. Mandag kveld er det klart for England mot Norge.

England er en av favorittene til å vinne mesterskapet. Men noen har også troen på at det kan bli Norge.

Nå har Englands trener spurt spillerne om sine klubbkamerater på motstanderlaget. Sarina Wiegman er trener for det engelske landslaget.

– Vi forbereder oss alltid på samme måte. Noen spillere har klubbvenninner på det andre laget. Og selvsagt vet de mer om dem enn det vi gjør. Så vi spør dem hva vi trenger å vite om dem, sier Wiegman.

20 av spillerne til England spiller på klubblaget sammen med noen av de norske spillerne. Midtstopper Millie Bright var med på presse-konferanse dagen før kamp og snakket om sine norske Chelsea-lagkamerater.

– Guro Reiten har en tryllestav av en venstrefot og veldig god teknikk. Hun er en trussel ikke minst på dødball, sa hun.

– Maren Mjelde spiller med stor ro og erfaring. Det er strålende at hun er tilbake på banen etter sin skade, selv om hun spiller mot oss på mandag, sa hun.

Reiten sier hun er forberedt på tøffe dueller mot Chelsea-spillere mandag kveld.

– Ja, vi er gode venninner. Men de 90 minuttene vi står på motsatt banehalvdel så er det ingen som unner hverandre noe som helst. Vi forbereder oss som til en helt vanlig fotballkamp. Og det blir ikke noe problem. Det sier Reiten til nyhetsbyrået NTB.

Vilde Bøe Risa sier også at hun er klar for noen tøffe dueller. Hun spiller for Manchester United og har også flere lagvenninner hun kan møte.

– Det er stor sannsynlighet for at det blir noen United-dueller. Men vi forbereder oss som vanlig, sier hun.

Hun er også klar på at vennskapet settes på pause mens kampen spilles.

– Ja, absolutt. Det blir før og etter.

– Det er selvfølgelig kjekt å se kjente fjes, som vi spiller med til daglig. Men nå spiller vi for Norge og de for England, sier hun.

Reiten sier at planen for hvordan de skal vinne mot England er klar.

– Vi har lagt en plan for hvordan vi skal klare å vinne mot England, selvfølgelig. Men akkurat hva den går ut på må dere følge med på og se selv, sier hun.

---

Kort om kampen

  • England mot Norge starter 21.00 mandag kveld.
  • Den kan sees på kanalen NRK.
  • England er favoritter til å vinne europa-mesterskapet. Men Norge har vist seg å være veldig gode.

---

Siste utgave

På forsiden nå