Sport
Magnus Carlsen fra årets Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen sier nei til å spille ny finale i VM i klassisk sjakk

Magnus Carlsen er verdensmester i denne formen for sjakk. Men neste år er det over. . Men (31) stiller ikke til ny VM-kamp i klassisk sjakk. Han har vært verdensmester uavbrutt siden 2013, men til neste år er det over.

Carlsen har takket nei til å spille finale i verdens-mesterskapet (VM) i klassisk sjakk. Han har vært verdensmester siden 2013. Det er en tittel han har forsvart flere ganger, både i 2014, 2016, 2018 og 2021.

Men til neste år er det altås over. Carlsen har snakket om valget i podkasten «The Magnus Effect», melder avisa VG.

– Jeg har sagt fra til teamet mitt og Det internasjonale sjakkforbundet (Fide). Jeg har også sagt fra til Jan Nepomnjasjtsjij om at jeg avstår fra å spille den kommende VM-finalen i klassisk sjakk, sier Carlsen.

– Jeg er umotivert for å spille enda en kamp i VM, sier han.

Carlsen skulle etter planen spille mot Nepomnjasjtsjij fra Russland i første halvdel av 2023. De spilte også mot hverandre i VM før jul i fjor. Da vant Carlsen 7,5 mot 3,5.

Nepomnjasjtsji vant en ny sjanse til å bli verdensmester for bare to uker siden. Det ble klart etter at han vant kandidat-turneringen som gir rett til å utfordre verdens-mesteren. Den ble spilt i byen Madrid i Spania

Nå skal han spille mot Ding Liren fra Kina. Han ble nummer to i Madrid.

Den spanske avisa El Pais meldte nylig at Carlsen hadde møter med Fide-presidenten Arkadij Dvorkovitsj denne måneden. Carlsen sier at det er riktig at han møtte dem på slutten av turneringen.

– Jeg stilte ingen krav, og hadde ingen forslag. Men jeg var der for å fortelle dem at jeg vil si nei til å forsvare tittelen i den neste VM-kampen, sier han.

Han sier at de hadde en liten diskusjon. Han likte noen av forslagene som Fide har laget for å endre finalen. Men han hadde samme mening etter møtet. Carlsen sier han lever godt med valget sitt. Han er også åpen for å være med i VM igjen en annen gang.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå