Sport

Ingebrigtsen var klart best da han sikret seg VM-gull

Jakob Ingebrigtsen sikret seg sitt første gull i VM. Han ble klart best på 5.000-meteren.

Jakob Ingebrigten løp fram og tok ledelsen mot slutten av løpet. Så brukte han kreftene på å få avstand til konkurrentene. Da hadde ingen sjanse til å følge 21-åringen fra Norge, og han sikret seg sitt første gull i verdens-mesterskapet (VM).

Jakob Krop fra Kenya vant sølv. Ingebrigtsen var sju tidels sekund raskere enn Krop. Oscar Chelimo fra Uganda vant bronse.

Før løpet var Ingebrigtsen fortsatt preget av at han feilet i sitt forsøk på å vinne gull på 1.500 meter. Da vant han sølv. Derfor var det viktig for ham å vinne med god margin på 5.000 meter. Det sa Ingebrigtsen da han ble spurt om han vant på en måte som ydmyket konkurrentene.

– Jeg respekterer dem veldig, men jeg er mer stolt av det enn å vinne på en annen måte. Det er vanskelig å si, men det er slik jeg tenker. Jeg ville gjerne vinne på en måte som gjorde at det ikke var noen tvil om hvilken måte det skjedde, sa han etter løpet.

– Følte du det som at de var redde for deg?

– Det burde de ha vært. Jeg kjente i forsøket at det var ganske bra. Særlig da jeg begynte på løpet i dag. Da kjente jeg meg bra. Det er litt uvanlig til 5.000 meter å være. Du springer fort og såpass langt. Det føles tyngre ut.

– Hvor viktig var dette, sammenlignet med gullet fra De olympiske leker (OL)?

– Jeg gjøre det bra på 1.500 meter. Det er vanskelig å måle de mot hverandre. Jeg gjør et bra løp og vinner VM. Jeg er verdens beste løper. Det er to store øyeblikk, sa Ingebrigtsen.

– Kunne du ha vunnet 10.000 meter også?

– Det er det som er problemet med min mentalitet. Jeg vil alltid vinne. Det smitter kanskje over, særlig på dere. Det er kult å vinne. Det jeg hadde håpet på i dag var å vinne et kjedelig løp, slik at det ikke var noen tvil om hvem som var best, sa han.

Etter gullet i VM, har Ingebrigtsen vunnet det meste som er å vinne som løper. Og han er ganske sikker på hva som blir neste mål. Det er Europa-mesterskapet i Tyskland. Der skal han trolig løpe både 1.500 meter og 5.000 meter.

Siste utgave

På forsiden nå