Sport

Slik blir håndball-EM for kvinner

I år starter EM i håndball for kvinner uvanlig tidlig. Det norske landslaget starter jakten på gullmedaljer allerede denne uka.

Fredag starter Europa-mesterskapet (EM) i håndball for kvinner. Norge skal spille sin første kamp samme dag. Den er mot Kroatia.

I gruppespillet skal Norge også spille kamper mot Sveits og Ungarn. De tre beste lagene fra gruppa får også spille i hovedrunden. Der blir det kamper mot de tre beste av landene Sverige, Danmark, Slovenia og Serbia.

Den siste uka har Norge spilt tre kamper for å gjøre seg klare for EM. De har tapt mot Nederland, men vunnet mot Danmark og Brasil.

Mange nye spillere har fått vist seg fram på landslaget. Sju av spillerne til Norge har aldri spilt i et mesterskap.

Kristina Sirum Novak er en av dem. Hun fikk vist seg fram med sju mål i kampen mot Brasil. Det var flest av alle på laget.

– Dette var veldig gøy. Det var gøy å få en god kamp i dag. Det ble en kamp der vi måtte slite. Brasil har store spillere som er tøffe å møte, sa Novak til kanalen TV 2 etter kampen.

Marie Davidsen, Thale Rushfeldt Deila, Ragnhild Valle Dahl, Anne Cecilie Høgseth, Sunniva Næs Andersen og Anniken Wollik er også med i et mesterskap for første gang.

I år er mesterskapet lagt til første del av november. Det er en måned før det som er vanlig. Årsaken er at det i år skal være verdens-mesterskap (VM) i fotball for menn i Qatar.

Norge har kanskje mange nye spillere på laget i år. Men det endrer lite på nivået, mener flere spillselskaper. De mener Norge er en av favorittene til å vinne EM.

En oversikt hos nettsiden nicerodds.co.uk viser at ingen av de store spillselskapene vil gi deg mye i premie om du satser på norsk seier. Alle gir tilbake 2,5 ganger det du satset eller mindre om du gjetter Norge og det blir rett.

Frankrike er den nest største favoritten. De vant håndball i De olympiske lekene sist. Det er likevel minst fire ganger innsatsen i premie om du gjetter på fransk seier, og de klarer det. Danmark og Nederland er de to andre landene som er ventet å kunne utfordre Norge.

---

Dette er de tre første kampene til Norge under

Fredag 20.30: Norge – Kroatia

Søndag 21.30: Sveits – Norge

Tirsdag 20.30: Norge – Ungarn

Norge er klare for neste del av EM om de blir et av de tre beste lagene i sin gruppe.

Da venter nye kamper fra torsdag neste uke. De blir mot de tre beste lagene av Sverige, Danmark, Slovenia og Serbia. Dette skjer som et gruppespill med én kamp mot hvert lag. De to beste lagene får spille semifinale.

18. november er det klart for semifinalene. 20. november er det bronsefinale og finale.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå