Sport

Haaland gir trøbbel for Halland

Haaland eller Halland? Det er lite som skiller de to språklig. Halland sliter nå som følge av suksessen til Erling Braut Haaland.

Norske Erling Braut Haaland gjør det svært bra som fotballspiller. Den siste tiden har han hatt stor suksess for laget Manchester City i England. Det gjør at både navnet og emne-knaggen #Haaland blir mye brukt i sosiale medier.

Men det norske navnet blir noen ganger skrevet feil. Det er nemlig ganske vanlig å skrive det som #Halland.

Det har skapt trøbbel for de som først prøvde å bruke denne emne-knaggen. I alle fall ifølge turist-kontoret til det svenske fylket Halland.

Jimmy Sandberg er avdelingssjef i Visit Halland. Han har skrevet et åpent brev om saken. Det er blitt omtalt av blant annet den svenske Fotbollskanalen.

Han sier de har jobbet i flere tiår med å spre informasjon om Halland.

Flere hundre tusen turister kommer hit hvert år. De er her for å nyte våre sandstrender, flotte skoger og koselige byer. Men til vår skrekk ser vi nå at innsatsen vår forsvinner i raskt tempo. Alt på grunn av en fantastisk norsk fotballspiller. Det skriver Sandberg i brevet som også har litt humor i seg.

Bildet viser et søk i Google bilder. Det er søkt på Halland, men bildene er i all hovedsak av Erling Braut Haaland. Skjermdump: Arnfinn Storsveen / Klar Tale

Et raskt søk på Halland hos søketjenesten Google viser at Sandberg har et poeng. De aller fleste bildene er nå av Haaland.

– Etter City-suksessen dukket han opp overalt. På hvert eneste bildesøk. På hver eneste emneknagg. Du ser det fort. Det er mange som staver feil. Da sa vi at vi kunne gjøre noe gøy ut av dette. Det er så langt et mindre problem, men det kan faktisk bli et stort ett hvis han scorer enda flere mål. Det er moro for ham. Men vi drukner litt i suksessen hans, sier Sandberg til Fotbollskanalen.

Han håper flere i framtiden også skriver navnet til Haaland rett. Og han har også en liten drøm.

– Det morsomste hadde vært om Haaland kom til Halland. Men det er kanskje for mye å ønske seg, sier Sandberg.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå