Sport

Slik skal landslaget i langrenn unngå korona

Flere norske skiløpere er smittet med korona på kort tid. Nå velger landslaget å gjøre mer for å hindre at flere skal bli syke.

Ragnhild Haga, Sindre Bjørnestad Skar og Marte Skaanes. Det er funnet spor av smitte med korona hos alle tre. Ingen av de får være med når landslaget reiser til byen Ruka i Finland denne helgen. Der skal de første løpene i årets verdenscup være.

Ove Feragen sier de må bli gjort mer for å hindre mer smitte. Han er lege på landslaget.

– Vi skal fortsette å bruke munnbind. Både når vi er på reise og når vi er inne blant andre folk, sier Feragen. For mens landslaget har kontroll på mulig smitte hos seg, er det vanskelig å ha kontroll på alle andre de møter.

– I tillegg bruker vi hurtigtester. Da kan vi oppdage smitte tidlig, sier Feragen til avisa Adresseavisen.

Han sier at alle de norske skiløperne måtte teste seg før de fikk lov til å reise til Ruka. Årsaken er at det er blitt mer smitte med korona i hele samfunnet.

Korona fører også til trøbbel for det finske landslaget. Iivo Niskanen er en av deres beste skiløpere. Han er også smittet med korona.

– Ruka er nå over for meg. Jeg klarte å unngå korona i lang tid, men nå fikk jeg det. Selv om du prøver å passe deg for alt, så er det ingen nytte, skriver Niskanen i et innlegg på Instagram.

Det norske landslaget reiste mot Finland onsdag. Men det var flere andre problemer før reisen kunne starte.

De som skulle reise fra flyplassen på Værnes utenfor byen Trondheim måtte vente. Årsaken var en uavklart militær situasjon i Sverige. Det meldte avisa Dagbladet. Både skiløpere og skihoppere ble berørt av dette.

Det førte til at de måtte finne et annet fly for å komme fram til byen Kuusamo i Finland. Der skal nemlig hopperne ha verdenscup-renn i helgen. Skiløperne skulle reise videre derifra.

– Vi fikk beskjed om at det var en uavklart militær situasjon. Det førte til at deler av luftrommet over Sverige var stengt, sier Alexander Stöckl. Han er trener for hopplandslaget.Siste utgave

På forsiden nå