Sport

VM-sjefen innrømmer hundrevis av dødsfall i Qatar

VM-sjefen i Qatar sier flere hundre mennesker har gått bort i byggingen av verdensmesterskapet.

Hassan Al-Thawadi er sjefen for fotball-VM i Qatar. Han innrømmet dødsfallene i et intervju med Piers Morgan.

– Beregningene er på mellom 400 og 500 døde. Det eksakte nummeret er noe som blir diskutert. Ett dødsfall, er ett for mye. Så enkelt er det, sier Al-Thawadi til Piers Morgan.

VM-komiteen har kun innrømmet tre dødsfall tidligere. De har sagt at det bare er tre som har dødd mens de jobbet med stadionene.

Organisasjoner for menneske-rettigheter har vært bekymret lenge. 15.021 folk som ikke er fra Qatar døde i landet mellom 2010 og 2019. Det melder Human Rights Watch. Amnesty har skrevet en rapport om dødsfallene. De mener mange dødsfall for migranter som jobber i Qatar mangler en troverdig forklaring. De mener tallet på døde er høyere enn det som blir rapportert.

– Sikkerheten på stadioner har blitt forbedret. Det har kommet flere fagforeninger. Forbedringer måtte skje. Dette var noe som var kjent før vi søkte om VM, sier Al-Thawadi og fortsetter:

– Forbedringene er ikke på grunn av VM, men noe vi visste at vi måtte gjøre på grunn av våre verdier. VM fremskyndet prosessen. De største kritikerne ser på oss som en referanse i regionen.

Kanalen TV 2 omtalte saken først i Norge.

Siste utgave

På forsiden nå