Sport

Må vente lenger på svar om de får arrangere EM

Norge har søkt om å få arrangere EM i fotball for damer i 2025. Svaret fra Uefa er utsatt fra januar til apri.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) meldte selv om utsettelsen. De mener de trenger mer detaljerte budsjett fra de fire søkerne om å få arrangere Europa-mesterskapet (EM) for damer i 2025. Norge har søkt sammen med Sverige, Danmark og Finland. Forbundene i de fire landene har sendt ut en pressemelding sammen. Der sier de at utsettelsen er «en fin mulighet».

– Vi har snakket med Uefa om søknaden siden den ble levert i oktober. Vi mener det har vært en god dialog, som er både positiv og bidrar til at det kan bli bedre. Vi ser på utsettelsen som en fin mulighet til å tilpasse søknaden enda bedre til behovene Uefa har, skriver de.

Planen nå er å bruke tiden på å forberede seg til de eventuelt får mesterskapet i april. Tanken er at de da kan starte arbeidet ganske raskt.

Uefa har tidligere sagt at de skulle velge en vert for EM 25. januar. Nå sier de det skal skje tidlig i april, uten å si en bestemt dato.

Det er også flere land enn de fire i Norden som vil arrangere EM. Frankrike, Polen og Sveits har også søkt.

Siste utgave

På forsiden nå