Sport

Fikk du med deg disse fotballstjernene?

Mange spillere gjør sitt for å bli lagt merke til under et mesterskap. Hvem er det som er mest attraktive etter årets mesterskap?

Lionel Messi og Argentina er verdensmestere i fotball. De vant over Frankrike søndag kveld.

Under et mesterskap er det ofte folk får øynene opp for nye stjerner. Det gjorde vi også under årets verdens-mesterskap i fotball (VM).

Mange av disse vil kanskje få det ekstra travelt framover. Her er lista over spillere som har utmerket seg. Og som nå jaktes av de store fotballklubbene.

Sofyan Amrabat er 26 år gammel. Han spiller for Marokko og italienske Fiorentina.

Sofyan Amrabat har imponert for Marokko i VM. Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Den defensive midtbanespilleren var veldig god for Marokko. Både med pasninger, men også det å vinne tilbake ballen. Han løp veldig mye under hver kamp.

Jude Bellingham er 19 år gammel. Han spiller for England og for tyske Dortmund.

Jude Bellingham ble en viktig engelsk brikke i VM. Foto: Abbie Parr / AP / NTB

Han har lenge vært en av Europas beste spillere. Og et talent mange har hatt lyst på. Mesterskapet ble nok ikke slik England hadde håpet, men Bellingham fikk likevel vist seg fram. Eksperter tror han kan velge og vrake mellom tilbud fra klubber framover.

Bellingham er en veldig god midtbanespiller, som kan håndtere både defensive og offensive roller.

Enzo Fernández er 21 år gammel. Han spiller for Argentina og portugisiske Benfica.

Enzo Fernández sitter på banen sammen med barnet sitt og kona si.

Unggutten ble kåret til mesterskapets beste unge spiller. Sammen med Lionel Messi på midtbanen har han vært veldig god. Han er allsidig, men også veldig god defensivt. Ryktene sier at engelske Liverpool skal være interessert.

Cody Gakpo er 23 år gammel. Han spiller for Nederland og nederlandske PSV Eindhoven.

Cody Gakpo scoret tre mål for Nederland under VM. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

23-åringen skåret tre mål for Nederland. Og gjorde ellers en veldig god jobb på et lag som så dårlig ut. Ryktene sier at Gakpo skal være nær en overgang til engelske Manchester United. De forsøkte å signere han sist sommer, men uten hell.

Cho Gue-sung er 24 år gammel. Han kommer fra Sør-Korea og spiller for sørkoreanske Jeonbuk.

Cho Gue-sung med rød drakt går med ballen i hånda.

24-åringen skåret to mål for Sør-Korea. Det er veldig bra, spesielt hvis du er en relativt ukjent sørkoreansk spiss. Han er også den som har skåret mest i ligaen hjemme. Spørsmålet nå er om det er noen europeiske klubber på jakt etter ny spiss.

Josko Gvardiol er 20 år gammel. Han spiller for Kroatia og tyske Leipzig.

Josko Gvardiol gjorde en god figur for Kroatia. Foto: Andre Penner / AP / NTB

Allerede før mesterskapet var han veldig populær blant mange klubber. 20-åringen har levd opp til de forventningene mange hadde. Han har god teknikk, gode pasninger og er veldig sterk. Eksperter sier han spiller som en 34 år gammel rutinert forsvarsspiller. Men han er bare 20 år gammel.

Daichi Kamada er 26 år gammel. Han spiller for Japan og tyske Eintracht Frankfurt.

Daichi Kamada skjermer ballen for Luka Modric. Kamada har på seg en blå Japan-drakt, mens Modric har på seg Kroatia sin hjemmedrakt med røde og hvite firkanter.

Flere japanske spillere viste seg fram under mesterskapet. Men det er Kamada som har fått mest oppmerksomhet. Han er en veldig allsidig midtbanespiller. Kamada har vært i Eintracht Frankfurt siden 2017. Og til sommeren går kontrakten hans ut. Hvem plukker opp den gode spilleren?

Mohammed Kudus er 22 år gammel. Han spiller for Ghana og nederlandske Ajax.

Mohammed Kudus glitret for Ghana. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Spiss eller midtbanespiller? Begge deler ser ut til å passe for Kudus. Han har begynt å gjøre det godt for Ajax. Men under mesterskapet viste han seg også fram for Ghana. Tidligere landslagsspiller Kevin-Prince Boateng kalte Kudus for mesterskapets beste spiller.

Dominik Livakovic er 27 år gammel. Han spiller for Kroatia og kroatiske Dinamo Zagreb.

Dominik Livakovic med gul keeperdrakt tar i mot ballen samtidig som har sklir ned på knærne.

Kroatias keeper spilte veldig godt gjennom mesterskapet. Han fikk åtte straffer mot seg. Og mot Japan så reddet han tre av fire straffer. Mot Brasil reddet han ett av fire. Ryktene sier at tyske Bayern München er interessert.

Andries Noppert er 28 år gammel. Han spiller for Nederland og nederlandske Heerenveen.

Andries Noppert var meget god for Nederland i Qatar. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB

Det å spille under et verdens-mesterskap er en ting. Men å få sin debut på landslaget på samme tid. Det skjedde Noppert. Spesielt at det skjer som 28-åring. Men det viste seg at han var veldig klar for oppgaven. Målvakten på 203 centimeter var veldig god. Nå ryktes det at Ajax skal være interessert.

Azzedine Ounahi er 22 år gammel. Han spiller på Marokko og franske Angers.

Azzedine Ounahi skjermer ballen fra en kroatisk spiller.

Enda en spiller fra Marokko. 22-åringen har vært limet mellom forsvar og angrep for laget. Ounahi har vært med på det meste for Marokko-laget. Både det offensive og det defensive.

Gonçalo Ramos er 21 år gammel. Han spiller for Portugal og portugisiske Benfica.

Portugals Goncalo Ramos scoret hattrick i VM. Foto: Ariel Schalit / AP / NTB

21-åringen fikk sjansen da Cristiano Ronaldo ble satt på benken. Og den sjansen tok Ramos. Det endte med at han skåret tre mål på en kamp, altså et hat trick. Han har spilt lenge for Benfica. Men nå kan det hende at unggutten drar til en ny og større klubb.

---

Kort om saken

  • Mange gjør sitt beste for å bli sett under fotball-mesterskap.
  • Her er noen av stjernene som utmerket seg under årets VM.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå