Sport

Norsk lag får sykle i Tour de France

Det norske sykkel-laget Uno-X skal være med i Tour de France i 2023. Det er første gang et norsk lag sykler i verdens største konkurranse på sykkel.

– Dette er idrettshistorie. Vi er invitert til et av verdens største arrangementer innen idrett. Jeg er veldig stolt over at vi får denne muligheten. Det er en stor dag for laget. Og det er en stor dag for norsk idrett, sier Jens Haugland til nyhetsbyrået NTB. Han er sjef for Uno-X-laget.

I år skal også Alexander Kristoff sykle for laget. Han er en av de norske syklistene som har hatt mest suksess i Tour de France. I år får han trolig gjøre det for et norsk lag.

Arrangøren av Tour de France sa onsdag at Uno-X og laget Israel Premier-Tech får de to siste plassene i årets konkurranse.

Men det har Haugland visst i noen dager allerede. Han fikk beskjeden fra arrangøren så tidlig som 1. januar.

Det har vært ventet at Israel Premier-Tech skulle få en av de to plassene. Men det har vært mer spenning rundt hvem som skulle få den andre plassen. Likevel er det mange som i lengre tid har ment at Uno-X har vært en god kandidat.

– Samtidig er det fortsatt stor avstand fra å sitte med en følelse av at vi kunne få delta, til å få vite at de vil ha oss med. Det føles uvirkelig for en liten kar fra Trøndelag, sier Haugland.

– Hva betyr dette for laget?

– Det betyr at vi er invitert fordi vi er gode nok i det vi holder på med. Nå reiser vi til Frankrike med ambisjoner. Vi reiser for å prestere, sier Haugland.

Tour de France varer i tre uker. Rundt 150 millioner mennesker i 190 land bruker å følge med på konkurransen. I år starter konkurransen i byen Bilbao i Spania. Det starter 1. juli og avslutter med en etappe i byen Paris 23. juli.

Kvinnelaget til Uno-X skal også være med i Tour de France.

Siste utgave

På forsiden nå