Sport

– Kan egentlig ikke tro det

Fotballspilleren Frida Maanum har begynt å skåre mange mål for Arsenal. Hun mener hennes tidligere trener er årsaken.

Frida Maanum er en norsk fotballspiller. Hun er 23 år gammel og spiller på engelske Arsenal.

For to år siden dro hun fra svenske Linköping til Arsenal. For bare noen måneder siden slet hun med å få spille for Arsenal.

Maanum hadde ikke startet en kamp før hun møtte franske Lyon. Og landslags-venninne Ada Hegerberg. Men noe var annerledes under denne kampen. Maanum kom ut på banen og skulle spille tierrollen. Det er en slags fri rolle hvor du skal spille pasninger til lagkameratene dine.

Trener Jonas Eidevall var han som endret posisjonen til Maanum. Hun har tidligere spilt på kanten av midtbanen. Men siden rollebytte har hun spilt mye bedre.

– Det hele startet der, sier Maanum til kanalen Sky Sports.

Årets sesong har vært bra for Maanum. Hun har skåret ti mål for Arsenal. Det er ingen andre i ligaen som har skåret flere. Men hennes lagkamerater Vivianne Miedema og Stina Blackstenius har skåret like mange.

– Når du sier at jeg er toppskårer for Arsenal, kan jeg egentlig ikke helt tro det. Jeg så det ikke komme, sier Maanum.

Under intervjuet snakker hun ut som en gode sesongen hun har hatt så langt.

– Jeg visste at jeg har ferdighetene til å skåre mål. Men jeg trodde ikke jeg skulle skåre ti mål så langt denne sesongen. Det er veldig uventet, sier Maanum.

Sjefen er kjempefornøyd med den norske stjernen.

– Jeg visste at hun var bra. Men hun har overgått alle forventninger, sier Eidevall.

Maanum røper at hun har jobbet med å bli bedre foran mål.

– Jeg har jobbet med avslutningene mine. Du kommer til et punkt hvor du slapper av mer. Og det hjelper når du skal skåre mål. Jeg har aldri vært en målskårer, seriøst, men jeg prøver å skåre mål for laget. Jeg vil alltid bidra til å vinne, sier hun.

Lørdag venter en tøff kamp mot Manchester City.

Arsenal er foreløpig på en tredjeplass i ligaen. De er fem poeng bak de som leder ligaen, Chelsea. Og nummer to ligger Manchester United.

---

Kort om saken

  • Frida Maanum spiller en ny posisjon på banen.
  • Det har ført til at hun har skåret mange mål for Arsenal.

---


Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå