Sport

Hvem blir verdensmester?

Torsdag starter verdens-mesterskapet i fotball for kvinner. Kan Norge hevde seg blant de beste?

– Verdens-mesterskapet er noe av det største vi kan være med på. Det sier Ada Hegerberg til nyhetsbyrået NTB.

Torsdag skal Norges kvinnelandslag spille sin første kamp. Den spiller de mot New Zealand. Det er også et av landene som er vertsnasjon for årets verdens-mesterskap i fotball. Australia er det andre landet.

Norge håper de kan gjøre det godt under mesterskapet. Selv om de for ett år siden møtte tøff motstand under europa-mesterskapet. Da røk ut av sluttspillet etter å ha tapt 0–8 mot England.

Nå ønsker Hegerberg og resten av jentene å vise seg fra en annen side. Hun føler de har lagt det mesterskapet bak seg.

Norge har et av mesterskapet beste angrep, ifølge flere utenlandske medier. Både Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten er veldige gode spillere. De gjør det også utrolig bra på klubblagene sine.

– Jeg vil ikke si at vi er en av favorittene. Det sier Hegerberg til nyhetsbyrået AFP.

– Vi har mye kvalitet og vilje. Vi må ha ambisjoner, men vi må også være realistiske, sier hun.

Carl Erik Torp er usikker på mesterskapet. Det sier han til avisa Aftenposten. Torp er fotball-ekspert for kanalen NRK. Han mener at det ikke holder at trioen på topp er så gode, når resten av laget ikke er like gode.

For at Norge skal vinne mesterskapet må de vinne mot mange av verdens giganter. Blant dem er både USA, England, Spania og Tyskland, ifølge flere sider som driver med betting.

USA er regjerende mester og det laget som har vunnet mesterskapet flest ganger. De har vunnet den fire ganger. De er også de største favorittene til å vinne årets VM.

Torsdag spilles åpnings-kampen. Den er mellom New Zealand og Norge. Den kan du se på kanalen NRK fra klokka 09.00. Resten av mesterskapet vises på både NRK og strømmetjenesten Viaplay.

---

Kort om saken

  • Torsdag starter verdens-mesterskapet i fotball for kvinner.
  • Norge spiller åpningskampen mot vertsnasjonen New Zealand.
  • USA, England, Spania og Tyskland er noen av favorittene.

---Siste utgave

På forsiden nå