Sport

Dansken vant igjen

Jonas Vingegaard vinner sykkelrittet for andre året på rad.

Søndag kom syklistene syklende inn til Paris. Det betyr at årets Tour de France er ferdig for denne gang.

Danske Jonas Vingegaard vant verdens tøffeste sykkelritt. Han vant også for ett år siden. Dansken sykler for laget Jumbo Visma.

– Jeg må takke mine lagkamerater for all jobben de har gjort for meg. Jeg må også takk alle mine konkurrenter for at de har gjort det til et såpass spennende løp. Det sier Vingegaard etter seieren.

Han ønsker også å takke sine to barn og kone.

Vingegaard og slovenske Tadej Pogacar har vært jevne de siste årene. Pogacar sykler for laget UAE Emirates. På en etappe sist uke ble Vingegaard for sterk. Han syklet fra Pogacar og endte med å lede med rundt sju og et halvt minutt. Det ble for mye for Pogacar og ta igjen på noen få dager.

Etter etappen sa Pogacar at han var ferdig. Dermed kunne Vingegaard sykle rolig og kontrollert resten av rittet.

– Det er helt fantastisk. Jeg er sinnssykt stolt over å ha vunnet Tour de France igjen. Det er vanskelig å beskrive det jeg føler nå, men det er veldig stort. Det går nok et par dager før det synker inn, og jeg skjønner hvor stort dette er, sier han under et intervju med kanalen TV2.

Det norske laget UNO-X har også imponert, ifølge flere eksperter. De har vært nært å vinne noen etapper. Både med Alexander Kristoff, Søren Wærenskjold og Tobias Halland Johannessen. Sistnevnte endte også som nummer 30 totalt. Han er to timer og 15 minutter bak Vingegaard.

Det er første gang Johannessen er med på Tour de France.

– Det var grisedeilig å krysse mållinjen og være ferdig. Det var mye mer hektisk enn jeg trodde.

---

Kort om saken

  • Tour de France er ferdig for denne gang.
  • Danske Jonas Vingegaard vant sykkelrittet.
  • Det er andre året på rad han vinner.

---

Siste utgave

På forsiden nå