Sport

Disse kan fotballklubben din få gratis

Hver sommer er det flere fotballspillere som står uten kontrakt. Blant dem er belgiske Eden Hazard og engelske Alex Oxlade-Chamberlain.

For at en fotballspiller skal spille på en klubb, er han nødt til å ha en kontrakt.

Kontrakten sier noe om hva avtalen mellom spiller og klubb er. Den sier også hvor mye penger spilleren tjener. Det blir også satt en sluttdato for kontrakten, som reglen innenfor rundt seks år.

Når kontrakten er slutt, kan spilleren forlate klubben gratis. Det fører til at mange klubber vil selge spilleren før kontrakten er slutt, for å tjene penger. Men det er ikke alltid det skjer.

Hver sommer er det alltid noen spillere som står uten kontrakt. Mange av dem er også ganske så store stjerner.

Både spanske David De Gea og engelske Jesse Lingard står uten kontrakt. De er dermed på jakt etter en ny klubb.

De Gea spilte for engelske Manchester United. Og det gjorde han lenge. Men denne sommeren har klubben hentet en ny keeper.

Spanske Sergio Ramos står også uten klubb. Han spilte for franske Paris Saint-Germain sist sesong. Rykter sier at han kanskje blir lagkamerat med Lionel Messi. Han spiller for amerikanske Inter Miami.

Belgiske Eden Hazard er også uten kontrakt. Han har spilt for spanske Real Madrid ganske lenge. Men belgieren har vært mye skadet og ikke fått vist det han kan for klubben.

Andre spillere som er gratis er; Steven Nzonzi, Han-Noah Massengo, Juan Mata, Adama Traoré, Alex Oxlade-Chamberlain, Diego Costa, Alexis Sanchez, Tom Davies og Axel Tuanzebe.

---

Kort om saken

  • Mange fotballspillere står uten kontrakt denne sommerne.
  • Det betyr at klubben din kan hente dem gratis.

---

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå