Sport

Alt om håndball-VM 2023

I slutten av november starter håndball-VM i Norge, Danmark og Sverige. Se når Norges håndballjenter spiller sine første kamper.

Norges håndballjenter er best i verden. Norge vant gullet i 2021. Kan Norge ta en ny seier i håndball-VM i 2023?

– Vi har tatt ut troppen som vi tror og mener er det beste laget for Norge. Dette sier Thorir Hergeirsson i en pressemelding. Han er sjef for landslaget.

Lurer du på når håndball-VM 2023 starter? Kampstart er 29. november, og VM varer til og med 17. desember. Finalen i håndball-VM blir spilt søndag 17. desember klokka 19.00.

Norge, Danmark og Sverige er felles arrangør for årets VM. Kampene blir spilt i Stavanger, Trondheim, Gøteborg, Helsingborg, Fredrikshavn og Herning.

Norge er i gruppe C. De spiller sine innledende kamper mot Grønland, Østerrike og Sør-Korea. Alle VM-kampene blir vist på TV3 og Viaplay. Den første kampen er mot Grønland:

Onsdag 29. november kl. 20.30: Norge – Grønland

Fredag 1. desember kl. 20.30: Østerrike – Norge

Søndag 3. desember kl. 20.30: Norge – Sør-Korea

Norges innledende kamper blir spilt i Stavanger. Ifølge VG er Norge favoritt til å vinne sine tre første kamper.

– Jeg håper det blir fullt hus, og at dere er klare for å lage en skikkelig håndballfest og julefest, sier Stine Bredal Oftedal. Hun er kaptein på landslaget.

Håndballjentene gleder seg til å spille kamper på hjemmebane. Nå ønsker de å vinne VM.

– Vi går inn som storfavoritt og ønsker å gå helt til topps, sier Bredal Oftedal.

Ole Erevik er håndballekspert for Viaplay. Han tror det kan bli vanskelig for Norge å vinne VM hvis keeper Katrine Lunde ikke får delta i VM, skriver VG.

---

Hvilke av Norges spillere er med i håndball-VM?

Målvakter: Marie Davidsen, Katrine Lunde, Olivia Lykke Nygaard, Eli Marie Raasok.*

Bakspillere: Stine Ruscetta Skogrand, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Kristine Breistøl, Ingvild Bakkerud, Kristina Sirum Novak, Henny Ella Reistad, Maja Furu Sæteren, Thale Rushfeldt Deila.

Kantspillere: Camilla Herrem, Sanna Solberg-Isaksen, Emilie Margrethe Hovden.

Linjespillere: Maren Aardahl, Kari Brattset Dale, Vilde Mortensen Ingstad.

Kilde: handball.no. *Bare tre av disse målvaktene skal spille VM. Marie Davidsen er klar for mesterskap. Katrine Lunde må få klarsignal fra helseteamet. Hvis Lunde ikke kan spille, er det enten Olivia Lykke Nygaard eller Eli Marie Raasok som blir lagets tredje målvakt.

---Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå