Den franske byen Paris gjør seg nok en gang klar for å ta imot utøvere. 28. august er det klart for Paralympics. Rundt 4 400 utøvere skal delta.
– Det er det største sportsarrangementet for folk med funksjonsnedsettelser. Og det tredje største sportsarrangementet verden over.
– Paralympics skjer på samme sted og samme arenaer som De olympiske leker.
Det forteller Tom Vanhove når han skal forklare hva Paralympics er.
Vanhove har selv vært med på Paralympics to ganger. Han var en goalballspiller.
Er du usikker på hva goalball er? Se video.
Goalball er kun én av idrettene. Totalt er det 22 idretter hvor utøvere skal kjempe om 549 medaljer.
Av de 4 400 utøverne er det 18 fra Norge. De skal kjempe i alt fra badminton, bordtennis, friidrett, roing, dressur, skyting, svømming og sykkel.
Skal vi tro Cato Zahl Pedersen, har de store forventninger til Paralympics. Pedersen er leder for Paralympics hos Olympiatoppen.
– Forberedelsene har gått veldig bra. Vi har jobbet tett med trene og utøvere for å sikre at alt er tilrettelagt for at de skal kunne yte sitt beste, sier han til Klar Tale.
Norge har satt seg et mål om å kjempe om seks medaljer. Det er to mer enn i Tokyo 2021, men to færre enn i Rio 2016. Pedersen sier at konkurransen er tøff, men at troppen er godt forberedt.
På spørsmål om hvem han har mest tro på, nevner han alle. Men han trekker likevel fram enkelte som har vist gode resultater denne sesongen.
– Vi har sterke kandidater som Salum Kashafali, Birgit Skarstein og Aida Dahlen. Disse har vist gode resultater tidligere, og vi har stor tro på at de kan hevde seg, sier Pedersen.
Sommerens OL gikk ikke smertefritt, flere klagde på varme rom og dårlig mat, for å nevne noe. Pedersen er optimistisk før utøverne reiser ned.
– Det er alltid noen utfordringer, spesielt når det gjelder transport og logistikk. Men vi er godt forberedt, sier han.
Denne sommeren har avisa The New York Times skrevet om Norge som idrettsnasjon. «How Norway Became a Powerhouse for All Seasons», skriver avisa. Samme spørsmål stilte vi til Zahl Pedersen.
Han sier det har med kulturen vår å gjøre.
– Vi har en sterk kultur for å jobbe sammen og støtte hverandre. Dette fellesskapet er en viktig del av hvorfor vi lykkes, sier han.
Med fellesskap så mener han at det er så mange idretter som trener sammen. Folk henter inspirasjon og motivasjon fra andre enn sin egen idrett.
– De deler erfaringer og dette er med på å skape den gode kulturen vi har.
Zahl Pedersen gleder seg til Paralympics starter og håper Norge kan gjøre det godt.
– Vi har som mål å forsøke å kjempe om å være blant de 35 beste nasjonene.