Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

6. plass for Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter kom i mål på sjetteplass. Han kjørte bra selv om han krasjet i et gjerde i torsdagens etappe i Rally Dakar.

Konkurransen Rally Dakar startet 1. januar. 188 personer kjører på mortorsykkel fra Argentina til Peru. Konkurransen har 14 etapper.

Nordmannen Pål Anders Ullevålseter kom i mål på sjetteplass torsdag. Det var den femte etappen av Rally Dakar. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Ullevålseter var 14.41 minutter bak Cyril Depres fra Frankrike. Depres vant etappen. Men Ullevålseter er fornøyd med 6. plassen.

– Jeg kjørte meg litt bort. Jeg krasjet i et gjerde til en bondegård. Bonden kom løpende og sagde meg løs. Han gjorde det med et smil. Jeg kom meg videre uten å tape for mye. Jeg opplever noe nytt hele tiden, sa Ullevålseter etter etappen.

Tirsdag fikk Ullevålsester tidsstraff. Det var fordi arrangørene mente han ikke hadde vært innom alle steder han skulle langs ruta. Det ble lagt til 40 minutter på tiden til Ullevålseter. Nordmannen mener selv han har gjort det han skulle. Sammenlagt ligger Ullevålseter på en 14. plass.

Fredag kjører Ullevålseter videre.

– Fredag skal vi over fjellet. Vi har møtt biler som kommer andre veien. De sier det er to meter snø i fjellet, fortalte han.

Cyril Depres leder Rally Dakar. Bak ham ligger Marc Coma fra Spania.

Rally Dakar slutter 15. januar.

Se løypa i Rally Dakar her!