Sport

Adrenalin-kick i én uke

Søndag starter Ekstremsport-veko i Voss. Den er ikke for pyser.

Fallskjerm-hopping. Klatring i fjellveggen. Rafting i elva. Dette er noen av idrettene i Ekstremsport-veko. Her kan du ikke ha høydeskrekk eller vannfobi. Ekstremsport-veko er en av verdens største festivaler for ekstremsport.

Festivalen arrangeres hvert år på Voss i Hordaland. I år skal nesten 1.200 utøvere konkurrere i forskjellige idretter. De kommer fra 30 land. Konkurransen World Base Race er helt ny. Da skal deltagerne testes i basehopping. De skal bruke en spesiell drakt. Den kalles «vingedress».
– Det er en spesialsydd dress med vinger på. Det gjør at utøverne flyr mer vannrett. De holder seg mye lenger i lufta. To og to skal fly sammen, sier Margrethe Alm. Hun er daglig leder for Ekstremsport-veko.

Å kaste seg utfor en fjellvegg i et basehopp er ikke helt vanlig. Utøverne blir ofte hekta. De får adrenalin-kick. Det betyr at de får en rus av å gjøre litt farlige ting. Adrenalin er et hormon som kroppen produserer når du er redd, sint eller opplever noe spennende.

I fjor var det veldig varmt i Voss under Ekstremsport-veko. I år håper Margrethe Alm på en blanding av regn og opphold.
– Jeg sjekker værmeldinga veldig ofte. Aller helst vil jeg ha regn hver natt fra midnatt til klokka sju om morgenen. Men jeg skjønner at det kan bli litt vanskelig, sier hun og ler.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå