Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Alexander Sørloth klar for øverste nivå i England

Alexander Sørloth blir fotball-proff i England. Han skal skåre mål for Crystal Palace.

I natt ble det klart. Alexander Sørloth skal spille for Crystal Palace på øverste nivå i engelsk fotball.

– Det er en stor klubb med ambisjoner. En god klubb som tar vare på nye spillere. Det er en drøm som går i oppfyllelse å spille i Premier League. Jeg har drømt om dette siden jeg var seks år, sier Sørloth.

Sørloth skal spille spiss og får nummer 9 på drakta. Nordmannen har skrevet kontrakt for fire og et halvt år. Han kan bli tidenes dyreste norske fotballspiller.

22-åringen har til nå spilt for laget Midtjylland i Danmark. Laget var på treningsleir i Dubai da Sørloth plutselig måtte reise til London. Der ble han undersøkt av lege mens klubbene forhandlet om prisen.

Midtjylland skal ha fått 172 millioner kroner for Sørloth. Det skriver danske medier. Det er mer enn noen andre norske spillere er kjøpt for før. Rangers kjøpte Tore André Flo fra Chelsea i 2000, Da ble han solgt for 160 millioner kroner.

– Crystal Palace var villige til å gi et veldig stort beløp for å få Alexander til klubben. Vi kunne ikke si nei det, sier Claus Steinlein på Midtjyllands nettsider. Han er administrerende direktør i klubben.

Sørloth har spilt veldig bra i den danske superligaen i høst. Totalt har han skåret 15 mål siden han ble hentet fra nederlandske Groningen. Prisen den gang var 3 millioner euro.

Nå vil skal Sørloth spille mot mange gode spillere.

– Det første målet er å få spille så fort som mulig. Jeg skal vise ferdighetene mine på trening. Forhåpentligvis liker manageren det han ser, sier Sørloth.

Sørloth har tidligere spilt for Rosenborg, Bodø/Glimt, Groningen og Midtjylland. Han har spilt 12 kamper for det norske landslaget.

Slik ønsker Crystal Palace Sørloth velkommen: