Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Alle skriver om Solskjær

Hele verden er interessert i den nye manageren til fotballaget Manchester United. Store internasjonale medier skriver om Ole Gunnar Solskjær.

Han har bare jobben for en periode. Men norske Ole Gunnar Solskjær har allerede gjort stor suksess. Han er midlertidig manager for laget Manchester United. Allerede har han satt en rekord. Laget har vunnet fem kamper etter hverandre med Solskjær som Manchester United-sjef. Det er kanskje ikke så rart at mange medier skriver om ham.

I perioden 18. desember til og med 4. januar var det 36.214 oppslag med Solskjær. Alle i utvalgte internasjonale medier. De to stornavnene i Premier League havnet godt bak nordmannen. Det ble skrevet 30.776 artikler om trener Klopp for laget Liverpool. Samtidig ble det laget 27.350saker med Guardiola i laget Manchester City.

Det viser en oversikt medieovervåkeren Retriever har gjort. Så fulgte saker om Mauricio Pochettino i Tottenham, Unai Emery i Arsenal, og Maurizio Sarri som trener laget Chelsea.

– Solskjær er omtalt i flere oppslag enn toppene i de største engelske klubbene. Det er laget over 36.000 medieoppslag på to-tre uker, sier analysesjef Guro Lindebjerg i Retriever til NTB. Han får til og med støtte fra folk som bor på gata.

Solskjær fikk jobben 19. desember. Han overtok etter treneren José Mourinho, som ble tvunget til å slutte. Bare den dagen ble det publisert 7.600 nyhetsoppslag om nordmannen. Også i Norge var han mest populær i perioden. Det er skrevet 3.285 saker om Solskjær i Norge. Det gjør ham mer populær enn statsminister Erna Solberg og sjakk-spilleren Magnus Carlsen.

Ett land skiller seg spesielt ut.

– Medier i Storbritannia laget flest oppslag om Solskjær. Etter dem følger av amerikanske og norske medier, sier Lindebjerg.

Hun mener mange er stolt av Solskjær, både ute og hjemme.

– I Norge er det Sunnmørsposten, Aftenposten, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende som skriver mest om den nye manageren. Av lokalavisene skriver Romsdals Budstikke mest, sier Lindebjerg til NTB.

Solskjær er på utlån fra laget Molde. Dermed er det naturlig med ekstra interesse fra lokalavisa.

Lørdag får Solskjær prøve seg igjen.