Bilde 1 av 2

Alle vil se dem løpe i Bislett Games

Bislett Games er utsolgt for første gang. Stjernene lokker mange til friidretts-stevnet.

Årets Bislett Games er utsolgt. Det har aldri skjedd siden stevnet startet i 1966.

Bislett Games er torsdag 13. juni. 14.200 mennesker skal se det populære friidretts-stevnet i Oslo. Steinar Hoen takker Ingebrigtsen-brødrene og Karsten Warholm for den store interessen.

– Dette er særlig på grunn av gode, norske utøvere. Men også på grunn av konkurransene med stjerner fra hele verden. Ingenting er bedre enn fulle tribuner og den stemningen det skaper, sier Hoen. Han er direktør for stevnet.

Henrik Ingebrigtsen løper 3.000 meter. Han håper å sette ny, norsk rekord. Den gamle rekorden ble satt av Marius Bakken i 2001. Han løp på tiden 7.40,77.

Det er to sekunder raskere enn Henriks personlige rekord.

– Min personlige rekord er 7.42. Jeg håper at jeg løper under 7.40, sier Henrik Ingebrigtsen.

Brødrene Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen løper det som blir kalt drømmemila. Den er en engelsk mil lang, altså 1.609 meter. Ingen norsk løper har så langt vunnet denne øvelsen under Bislett Games. Begge brødrene håper å vinne.

– Jeg gleder meg til å løpe og håper det blir en bra plassering til slutt, sier 18 år gamle Jakob.

Men konkurransen er tøff. Tidligere vinner Ayanleh Souleiman fra Djibouti er også med.

Karsten Warholm skal løpe 400 meter hekk. 23-åringen gjorde et godt løp på Diamond League-stevnet i Stockholm i mai. Da løp han bare to tideler saktere enn sin egen rekord.

Warholm slipper konkurrenten Abderrahman Samba fra Qatar. Han har fått en skade. Men Warholm konkurrerer fortsatt mot Kyron McMaster fra De britiske Jomfruøyer. Han har en litt bedre personlig rekord enn Warholm på 400 meter hekk.

– Det er alltid kjekt å vinne, men det kommer til å bli ufattelig tøft, sier Warholm til avisa Sunnmørsposten.

Bislett Games er også del av serien Diamond League. Bislett er det femte av 14 stevner i Diamond League.